Primære faneblade

Restaurant Sletten. Foto: Vincent Herskind
5
 
MADANMELDELSE: Af Vincent Herskind

Gæste Vand i planterne - af hvá for noget? Det vender vi tilbage til. Inden vi når til det, så lad mig lige nævne, at Sletten Restaurant ligger små 40 km fra København, fint gemt af vejen i det maleriske, gamle fiskerleje i Humlebæk. Restauranten har et godt ry, og med god grund. Den er nemlig under kyndig styring af køkkenchef Rasmus Overgaard Kardyb, som tidligere har huset gourmet restauranterne formel B og Uformel.

Jeg ankom uanmeldt og blev hurtigt mødt af en smilende tjener, som anviste et fint bord på terrassen, med havudsigt og blå himmel. Stemningen var høj på terrassen; latter og snak hørtes fra flere borde. Udsigten over Sletten havn er fantastisk og sætter de maritime rammer smukt, men der skrues også op for forventningerne om et lækkert maritimt måltid.

Da tjeneren kom med menukortet fik vi en snak om retterne. På tjenerens anbefaling, valgte jeg først 2 retter. Jeg sprang vinen over i denne omgang, og fik hurtigt koldt frisk vand, og lune boller med saltet smør.

\Users\Master\Desktop\asparges.jpgFørste ret (135 kr.) var hvide asparges med fjordrejer (tilkøb på 75 kr.), spinat og sauce Mousseline. Fjordrejerne var fine, men særligt gode var aspargesene, ja de var faktisk helt suveræne, perfekt tilberedte med en saft og kraft der minder en om, hvor fantastisk en grøntsag asparges kan være. Bare wow.

Retten kom også med croutons som ifølge tjeneren var ovnbagt pillet brød, med olie og salt. Et ganske fint "sprødt element", men desværre var de alt for hårde. Kun lidt ærgerligt, men bestemt ikke noget der tog det store fra en ellers top-ret.


\Users\Master\Desktop\sletten2.jpg

 

Efterfølgende fik jeg ristet torsk med gulerødder, ærter, mandler og sauce nage. Torsken var smuk gyldenbrun på overfladen og glasklar inden i - perfektion. Ingen tvivl om at der var tale om en helt frisk fisk, tilberedt så englene synger. Grøntsagerne var lækre, fint tilberedte og smagte af sommer. Det var en fryd at spise og opleve. De groft hakkede mandler var en lidt tør affære, men den lækre sauce nage komplimenterede den fint. Udover torsken vil jeg gerne fremhæve ærte-puréen, som var absolut verdensklasse, varm og fuld af smag og en super lækker konsistens.

Efter et gensyn med menukortet, valgte jeg ost og et glas portvin. Klogt valg - her var stor velsmag og igen helt styr på temperaturerne. Tempererede oste med sval portvin (Wiese & Krohn, Porto, 03), et super år og Krohn er af portvins kendere toppen af poppen. Her var både smag af tørrede figner, lidt orangeskal og træ noter, intens smag, stor sødme og fin syre. Mums, den må ejes.


De fire oste var en stor fryd. Først en Comté (fast og tør), så en Brie de meaux (fed og cremet), dernæst en Langres (fast og kornet) dog her mere flydende, da den var perfekt modnet. Til sidst en blå ost med navnet "1924", en blå fåremælksost, som blev prikken over i'et på 3 fantastiske retter.  Ostene var desuden akkompagneret af hjemmelavet knækbrød og hybenkompot. Jeg sluttede af med kaffe og sødt, blandt andet en kugle af nougat. Og til min store overraskelse, kan jeg nu lide nougat igen. Kuglen var dækket af lækkert sødt og sprødt knas. Tak for mad.


Cadeau til tjenerne

Først og fremmest for servicen, men også for en "foregangsmand" bag mig. Et selskab havde forladt et større bord og en af tjenerne hældte vandet fra de efterladte vandglas ud i planterne på terrassen. Det generede ikke undertegnede det mindste, det havde trods alt været en af de tørreste og varmeste måneder forinden. Jeg går ind for bæredygtighed og det understregede fint den afslappede atmosfære. Det afstressende på en måde, og nu er vi jo ved havnen - engang imellem ryger der lidt over bord, og sådan skal det være.  

 

Det bliver 5 stjerner ud af 5 mulige herfra, og konklusionen er, Sletten Restaurant leverer topniveau i det nordsjællandske med frisk maritim gastronomi og uhøjtidelig betjening, som virkelig forfrisker. Kom gladelig til enten frokost eller til aften som bliver mit næste besøg.  Glæder mig allerede til at komme tilbage til et knivskarpt måltid; så skal der gafles igen!


Regningen endte med at lyde på:

Asparges med rejer 210 kr.

Torsk 135 kr.

4 Oste 135 kr.

Portvin 95 kr.

Mineralvand 35 kr.

Kaffe og "sødt" 55 kr.

Total: 665 kr.


Om Restauranten
Restaurant Sletten, Gl. Strandvej 137, Humlebæk. Tlf; 49 19 13 21 - "Små" gourmet retter til små priser.  



 

Udgivet for :
Udgivet for :
Udgivet for :
Gule veste. Foto: Obier / CC BY-SA 4.0
Del Det var Sletten ikke så ringe
Like F
På 3. pladsen med 746 delinger:
Anders Samuelsen. Foto: Steen Brogaard / ft.dk fotos til pressebrug
Del Det var Sletten ikke så ringe
Like F
På 2. pladsen med 1170 delinger:
På 1. pladsen med 1204 delinger:
Foto: Diliff / CC BY-SA 3.0
Del Det var Sletten ikke så ringe
Like F
/* START ONLY for PRINT */ /* END ONLY for PRINT */

Nu 297 ud af målet på 324 betalende brugere

Hjælp os i mål inden Jul om fra blot 2 kroner om dagen

For kun 2 kroner om dagen er du med til at sikre driften af FOLKETS.DK og for 2 kroner mere understøtter du også den kritiske journalistik på vores flagskib Folkets Avis.

Se muligheder – eller gå direkte Til betaling (Allerede bruger? Log på her)