Primære faneblade
Citathistorie: 
Åben

Gratis

Desperat krav til formand: Lad Greta Thunberg komme på talerstolen

I Sverige står Miljöpartiets gruppeledere bag det usædvanlige krav, som ville være et brud med alle traditioner i Riksdagen.

Foto: Jan Ainali / CC BY-SA 4.0
Greta Thunberg. Foto: Jan Ainali / CC BY-SA 4.0
Bliver det mon en realitet?

I Sverige ønsker flere at lade Greta Thunberg tale i det der svarer til vores Folketing, derovre hedder det så bare Rigsdagen.

Kravet om at lade Greta Thunberg tale er rettet mod Sveriges riksdags talman, altså formanden for deres Folketing, hvilket svarer til Formanden for Folketinget i Danmark.

Den svenske overskrift i Newsner lyder:

Kravet på talmannen: Gör ett undantag och låt Greta Thunberg prata i riksdagen

Det er Andreas Norlén som er Sveriges riksdags talman, ligesom det er Pia Kjærsgaard der er formand i Danmark.

Så situationen svarer til at spørge om en 16-årig klima-aktivist og skole-pjækker kunne få foretræde på landets fornemmeste talerstol. Hvad mon Pia ville sige til det?

I Sverige står Miljöpartiets gruppeledere bag det usædvanlige krav, som ville være et brud med alle traditioner i Riksdagen.

Partiet ved godt at der ville være tale om en undtagelse af de helt store. Ifølge Aftonbladet lyder det således i forespørgslen til Riksdagen formand om at give Greta Thunberg foretræde på talerstolen:

”Vi är medvetna om att det är ovanligt att personer utanför riksdagens församling och regeringen talar inför hela riksdagen men ber ändå talmannen att göra ett undantag”.

14/12/2019
Personer: 
Greta Thunberg
Organisationer: 
RiksdagenSverige
Emner: 
udlandpolitikklimaaktivismeklimaaktivisme
Typer: 
Citathistorier
Citer med linket her: