Gå til hovedindhold

Mettes kvinde-mafia beskylder partikollega for vold mod kvinder

Af Lennart

Men hvad havde manden egentligt gjort for at fortjene den anklage?

Det er enormt interessant.

Mette Frederiksen var med ved indvielsen af det socialdemokratiske kvindenetværk Helga.

I daglig tale bare Helga-netværket.

Helga-netværket arbejder efter sigende for at få flere kvinder i politik.

Men politik er en halvhård branche hvor man må forvente kritik undervejs. Det er trods alt en branche hvor man har magt over andre mennesker, og således skulle det være mærkeligt om man ikke selv måtte forvente kritik og udfordring.

Men hvordan forholder kvindenetværket Helga sig så til kritik af kvinder i politik?

Hvis Helga-netværket arbejder for ligestilling, som netværket jo påstår, så må netværket vel også være indforstået med at kvinder i politik kan blive mål for kritik.

Men sådan forholder det sig øjensynligt ikke.

For Ekstra Bladet har interviewet Katrine Skov som var med til at stifte netværket Helga.

Og hun har en ret utvetydig holdning til den debat der fulgte efter en anden socialdemokrat, nemlig manden Simon Simonsen, forholdte sig kritisk til Joy Mogensen der havde været i pressen for at fortælle om sit valg med en tilværelse som solo-mor.

EB spørger så til de kvinder som kommenterer på Simon Simonsens opslag og med Ekstra Bladets ord "går i kødet på ham og ikke budskabet" omkring fænomenet solo-mødre, som han er skeptisk indstillet overfor.

Katrine Skovs svar? Jo, det citerer vi her:

Der kommer selvfølgelig nogle kommentarer om, at det er en forstokket holdning, men kvinderne er alt for pæne, når det kommer til stykket. Efter min mening er det her noget, der kan betegnes som vold mod kvinder i politik.

Jeg har fremhævet det centrale. Katrine Skov og netværket Helga, som har direkte forbindelse till vores måske kommende kvindelige statsminister Mette Frederiksen, mener altså at der er tale om vold mod kvinder i politik, når Simon Simonsen kritiserer et indlæg i pressen hvor en partikollega selv glad og fro fortæller om sit tilvalg af solo-moderskabet og dermed fravalg af kernefamilien.

Vi tager den lige igen. Katrine Skov og netværket Helga mener simpelthen at kritik af en kvinde, som selv står frem i pressen med sin sag, er lig med vold mod kvinder.

Er det så også vold imod mænd når Mette Frederiksen skriver at mænd, som har været ved prostitueret, ikke egner sig til en række jobs?

Jeg ville bestemt ikke drømme om at betegne noget sådant som vold. Snarere en overformynderisk puritanisme, som en anden har været inde på.

Nej, kritik er ikke vold. Og kritik af politikere er ikke vold.

Kritik af politikere er en forudsætning for et åbent samfund i stadig udvikling. Fjerner man kritik forstokker samfundet - og det dør langsomt, men sikkert. Kritik er det åbne samfunds ilt.

I øvrigt kommer Katrine Skov med nogle ret grove anklager imod Simon Simonsen. For da Ekstra Bladet naturligvis spørger ind til om det virkelig kan passe at Katrine Skov mener at Simon Simonsens kritik af Joy Mogensen er vold, svarer Katrine Skov:

Ja, det er en term, der bliver brugt mange steder i udlandet. Psykisk, økonomisk og fysisk vold mod kvinder er tabu herhjemme. Det er måden han gør det på. Selvom han har undskyldt efterfølgende, så er skaden sket. Han går jo efter hende.

"Psykisk, økonomisk og fysisk vold mod kvinder er tabu herhjemme. Det er måden han gør det på."

Så fik Katrine Skov lige beskyldt Simon Simonsen for "psykisk, økonomisk og fysisk vold mod kvinder". Fordi han kritiserede en kvindes valg - et valg hun selv fortæller om i pressen.

Hvad havde hun regnet med?

At alle bare sagde: "You go girl"

Måske. Men kritik kom der. Ikke meget. Men den lille smule kritik, der kom, var nok til at manden, der kritiserede, nu beskyldes for vold mod kvinder.

Det er ganske absurd. Og ufatteligt at vi kan se frem til at få en statsminister som er en del af dette kvindepolitiske cirkus.

Identitet

Danmarks magasin om identitetspolitik – #idpol, men også om væren og eksistens, og essens og identitet.

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.