Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

318

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Transportordfører: "Enormt problematisk" at danskerne får alternativ til DSB

Pixabay

Flixbus. Foto: Pixabay
Flixbus er oprindeligt tysk, men kører nu busser i flere lande.

Antal

Brugerindlæg af Lennart Kiil

Ren og skør transportkommunisme.

Anderledes kan jeg ikke opfatte det.

Når ens reaktion på at borgerne har fået et alternativ til de dyre DSB-togforbindelser er en udtalelse som følger

For mig er det egentlig et billede på, at vi har udhulet den offentlige transport, og at den er en lille smule truet af private alternativer. Det, synes jeg, er enormt problematisk

så er der gået beton-kommunisme i den. Eller måske snarere jernbane-kommunisme.

Og det er transportordfører Anne Valentina Berthelsen fra Socialistisk Folkeparti som kommer med den ret ekstreme udmelding til DR i forbindelse med at 38 nye fjernbus-forbindelser blev indviet den 12. juli.

Ruterne vil betyde at danskerne får mulighed for at bruge offentlig transport billigere og mere fleksibelt. Også på halvlange ruter - mindst 75 kilometer mellem passageren står på og står af.

Det er den nye såkaldte fjernbuslov som trådte i kraft tidligere på måneden, der åbner op for at ruter nu ikke mindst skal være dobbelt så lange, eller krydse Storebælt.

Så nu har borgerne flere former for offentlig transport at vælge imellem, og kan så undvære bilen oftere.

Den slags skulle man ellers tro at venstrefløjen var glad for - men i SF's opfattelse er offentlig transport måske kun rigtig offentlig hvis den drives af staten?

Der er selskabet Flixbus som starter de alternative ruter op. Det er godt t der kommer nogen og giver borgerne et alternativ.

Mens SF åbenbart ærgrer sig over at almindelige danskere har fået flere offentlige transportmuligheder, kan vi andre glæde os over at DSB får noget hårdt tiltrængt konkurrence.

For som det er nu skal man være ude med den helt store kalender og rejse på bestemte forvalgte tidspunkter for at få rimelige priser hos DSB.

SF er støtteparti til den socialdemokratiske regering ledet af Mette Frederiksen.

Del
Lennart Kiil er stifter af FOLKETS.DK og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.

Del eller citer ved at kopiere linket her

Udgivet: 

15/07/2019 - 08:15

Seneste ændring: 

15/07/2019 - 08:16

Personer: 

Anne Valentina Berthelsen, Mette Frederiksen

Organisationer: 

Flixbus, DSB, Socialistisk Folkeparti, Socialdemokraterne

Emner: 
Serie: 

Den herskende klasse

Mette Frederiksen. Foto: ft.dk foto til pressebrug / fotograf: Steen Brogaard

Mette Frederiksen blev statsminister og leder af en ren S-regering i for-sommeren 2019. Socialdemokratiet bygger et lille flertal på Enhedslisten, SF og Radikale Venstre.

Del eller citer med linket her

MediaCreeper