#Klimatosse var et hashtag der blev brugt til at markere uenighed med Pia Kjærsgaard op til valget
På Danmarks Radio afviser de fast beskyldninger om, at de skulle være venstreorienterede, men det er ikke underligt at mange har det indtryk af DR.
For afvisningen sker samtidig med at en af mediehusets redaktører aktivt tog stilling i valgkampen, ved at gå til angreb på Pia Kjærsgaard.
80 procent. Så mange af Danmarks journalister er venstreorienterede, hvis man skal tro den seneste undersøgelse om spørgsmålet. Den daterer sig tilbage 2012 og blev udarbejdet i forbindelse med de nordiske mediedage, der dette år blev afholdt i Bergen i Norge.
Undersøgelsen viste samtidig at de danske journalister som udgangspunkt ikke kun var venstreorienterede, men endda stærkt venstreorienterede, da de blandt deres faste favoritter havde Enhedslisten.
Siden er undersøgelsen fulgt op blandt de studerende på journalistuddannelser rundt om i Danmark, hvor resultatet har været sammenligneligt i forhold til andelen, som er erklærede venstreorienterede.
Blandt de journaliststuderende gælder også, at de må anses for at være stærkt venstreorienterede, da de især har en forkærlighed for Enhedslisten og Alternativet.
Omvendt er journaliststuderende med tilhørsforhold til partier som Venstre og Dansk Folkeparti, så godt som ikke-eksisterende.
Blandt dem som må anses for at være placeret på venstrefløjen i dansk politik, er DRs redaktør Mette Munk.
Således var hun blandt dem, der ved den seneste valgte at gå offentligt ud og håne Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard.
Mette Munk: Mine politiske holdninger er private
Det skete med Facebook-rammen ”Klimatosse”, som var en reaktion på Pia Kjærsgaards udtalelser om at den danske klimadebat var præget af en lang række tosser.
Tosser der ifølge Dansk Folkepartis medstifter havde mistet jordforbindelsen i forhold til, hvad der reelt kunne lade sig gøre at ændre på den miljømæssige udvikling.
Men ifølge DRs presseafdeling er det ikke noget problem, når journalistiske medarbejdere offentligt tager stilling til aktuelle problemstillinger.
Det uanset at Mette Munk som redaktør på statsmediet, dagligt er med til at træffe afgørelser om hvilke vinklinger dansk politik dækkes med. I en email fra DRs presseafdeling foreklares det på denne måde:
"Som det fremgår af DR’s etiske retningslinjer, så respekterer DR medarbejdernes grundlovssikrede rettigheder, herunder ytringsfrihed. For centralt placerede medarbejdere, her defineret som værter, korrespondenter og ledende medarbejdere, gælder det, at deres offentlige personlige ytringer vanskeligt kan holdes adskilt fra den centrale DR-funktion, de indtager. DR kan derfor vælge at omplacere en centralt placeret medarbejder, hvis det vurderes, at DR's funktionsevne vil lide skade som følge af ytringerne. Det mener vi ikke er aktuelt i dette tilfælde, da Mette Munk er ansat i DR Nyheder som almindelig journalistisk medarbejder uden ledelsesansvar."
På Folkets Avis har vi også været i kontakt med en meget oprevet Mette Munk, som telefonisk har oplyst, at hun sagtens kan holde sine politiske holdninger for sig selv. Ligesom hun heller ikke mente, at de spillede ind på hendes arbejde som redaktør på DR.