"PhD" føjet til Dan Jørgensens wikipedia blot 12 dage efter Berlingske udgav Katherine Diez' berømte klagesang om manglen på højtuddannede mænd

Nu danner de så par og ph.d.'en er væk igen - der er godt nok nogle helt utrolige "tilfælde" på spil

Skrevet af Lennart Kiil

– Forskel mellem versioner af "Dan Jørgensen"

det hedder den side på wikipedia hvor man kan følge sletninger og tilføjelser for Dan Jørgensens side på netop wikipedia. Og der er ligesom en "ph.d." der kommer og går.

Men hvad er det mere præcist med Dan og den ph.d?

Lad os prøve at grave lidt i historikken på wikipedia, for der er nogle interessante spor. Så må du selv vurdere om der er et mønster eller det er tilfældigheder som er på spil.

Lad os gå igang:

En anonym bruger med den danske IP-adresse 62.44.138.88 tilføjede den 12. september "phD" til faktaboksen om uddannelse på Dan Jørgensens wikipedia-side.

Det var under to uger efter at Katherine Diez havde fået udgivet sin famøse artikel om sine vanskeligheder med at finde en mand som kunne leve op til hendes uddannelsesmæssige krav.

Hun nævnte blandt mange andre ting eksplicit en ph.d. som noget der vægtede højt i hendes øjne.

I går søndag d. 17 november offentliggør Katherine Diez så at hun nu danner par med netop Dan Jørgensen.

Under et døgn senere - i nat dansk tid - er oplysningen om at Dan Jørgensen skulle have en ph.d. så igen fjernet fra hans side på wikipedia. Også denne gang af en anonym bruger.

Jeg er blevet kritiseret for at skrive de her artikler og bringe fokus på emnet, men jeg synes at sagen fra start har været offentlig og der er en masse ting som ikke stemmer i den.

Jeg har derfor også skrevet til ministeriet for at få en forklaring på om Dan Jørgensen eller nogle af hans folk er eller lige har været i Sydamerika, hvorfra den ændring i wikipedia, hvor hans ph.d. igen fjernes, tilsyneladende er foretaget.

Et afgørende gennembrud her ville jo netop være at finde ud af hvem som har lavet ændringerne. Og om denne person har en relation til enten Dan Jørgensen eller Katherine Diez.

Se de andre artikler i serien her:

I nat klokken 01:13 forsvandt Dan Jørgensens ph.d. på mystisk vis


Jamrede over manglen på mænd - nu har hun scoret en minister med ph.d.