Gå til hovedindhold

DR's skråsikre fremstilling af ny coronavirus' smitteveje

Kritik af medier og den medieskabte "virkelighed" og tendensen til at medier ukritisk hopper på en dagsorden
Slogan
Pressen i søgelyset
Danmarks Radio om ny coronavirus' smitteveje

Det var Danmarks Radio som med hjælp fra en myndighedsperson, en overlæge, stemplede en familiefader som en tåbe fordi han opfordrede sin familie til at anskaffe sig ansigtsmasker til at beskytte sig imod coronavirus.

Og DR behandler stadig den nye coronavirus meget skråsikkert og arrogant, som om man vidste alt hvad der var at vide om den virus med absolut sikkerhed.

Men absolut sikkerhed er ikke noget man opererer med i videnskaben og da specielt ikke i biologien hvor tingene hele tiden udvikler sig og videnskabelig kontrovers og uenighed hører med til dagens orden.

En af de kontroverser1 som har været i gang længe er om hvor grænsen mellem dråbesmitte og luftbåren smitte præcist går.

Og faktisk er der ikke engang fuld konsensus om lige præcist hvad aerosoldannelse er i forbindelse med respiratoriske infektionssygdomme som covid-19 - og der er slet ikke overblik over alle de situationer hvor aerosoldannelse kan opstå.

Så jeg undrer mig noget over at DR så fuldstændig skråsikkert kan nævne dråbesmitte og kontaktsmitte som de eneste smitteveje, når de "oplyser" om hvordan den nye coronavirus smitter.

Link til dokumenteret TV-avis:

https://www.dr.dk/drtv/se/tv-avisen-18_30_-boeder-til-folk-som-trodser-paabud_175266

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.