Lortesagen: Enhedsliste-vikar for Ninna Hedeager Olsen har bestyrelsespost i HOFOR

Enhedslisten må nødvendigvis have været klar over at der blev udledt urenset spildevand

Skrevet af Lennart Kiil

Sagen om udledning af urenset spildevand i Øresund har udviklet sig til en sag hvor alle vil vaske deres egne hænder.

Og det forstår man jo egentligt godt.

Men at Ninna Hedeager Olsen ligefrem påstår at hun ikke kendte noget til planerne om udledning af urenset spildevand før medierne, især TV2 / Lorry, for nylig tog sagen op – ja, den påstand virker ærligt talt meget lidt troværdig.

Og jo mere man graver i sagen, jo mere stinker den. Så lad os da gøre det. Lad os se hvad vi finder frem til:

For ikke så længe siden sygemeldte Ninna Hedeager Olsen sig fra sit arbejde under nogle helt andre forhold end dem som gælder for almindelige lønmodtagere eller selvstændige.

Hele sagen gav anledning til en del omtale i pressen - også af årsager som jeg ikke her skal rive op i igen.

Men Enhedslisten stillede sørme med en vikar til miljø- og teknikborgmesterposten når nu Ninna Hedeager Olsen ikke selv kunne passe arbejdet en periode.

Den vikar var ingen anden end Karina Vestergaard Madsen. Hun var på daværende tidspunkt også Enhedslistens gruppeformand i Københavns borgerrepræsentation.

Men hvad som er mere interessant for lortesagen er hendes bestyrelsespost i HOFOR.

Det er HOFOR som i praksis står for udledningen af urenset spildevand. Eventuelt i samarbejde med andre selskaber. Spildevandsafledning i København er altså et HOFOR problem.

Mens tilladelser og undersøgelser skal komme fra eller koordineres med kommunen.

Så lad os vende tilbage til Karina Vestergård Madsen.

Hun er som nævnt bestyrelsesmedlem i HOFOR, og hun vikarierede for Ninna Hedeager Olsen som miljø- og teknikborgmester i samme periode.

Men Ninna Hedeager og Enhedslisten ved ikke noget om udledning af urenset spildevand?

Give me a break!

Sagen her stinker - og det stinker at man kan sidde både i kommunen hvor betingelserne opstilles og beslutningerne træffes, og så samtidig i bestyrelse der hvor beslutningerne skal effektueres.

Så er det da ikke så mærkeligt at HOFOR hele tiden har kunnet udlede urenset spildevand i havnen eller planlægge udledninger langs Københavns kyster. Der er jo absolut intet armslængdeprincip i spil her.