Citathistorie: 

Rige kinesiske kvinder køber danske mænds sæd

Ifølge Peter Reeslev fra Cryos er kinesiske kvinder tilbøjelige til at vælge sæd fra hvide mænd når de har muligheden for det

Kinesiske mænd har det ikke alt for let.

På grund af den kinesiske et-barns-politik blev der i mange år beklageligvis aborteret mange pige-fostre.

Det var en forbrydelse mod kvindekønnet. Som i dag altså også gør det svært for kinesiske mænd at finde en kone.

Og for at føje spot til skade så fravælger en del kinesiske kvinder nu kinesiske mænd, selvom der set fra kvindernes perspektiv er nok at vælge imellem.

En del af de succesrige kvinder i Kina som har råd til det, tager så til vesten for at blive insemineret med vestlige mænds sæd som sædbankerne villigt sælger videre med profit for øje.

Disse kvinder ønsker at få børn, men vil ikke have bøvlet med en mand. Det er altså ikke alene i de vestlige lande at fænomenet solo-mor findes.

I Kina kan kvinder ikke uden videre blive insemineret - heller ikke hvis de selv vil betale for det. Dette forhold bidrager også til trafikken frem og tilbage mellem Kina og sædbanker i den vestlige verden.

I Kina er der de seneste år blevet indgået relativt færre ægteskaber.

Den udvikling forklarer en sociolog ved navn Sandy To med at mænd har svært ved at acceptere kvindernes stadig større uddannelsesmæssige og økonomiske succes.

Også den danske sædbank Cryos sælger ifølge artiklen sæd til de kinesiske kvinder.

Ifølge Peter Reeslev fra Cryos er kinesiske kvinder tilbøjelige til at vælge sæd fra hvide mænd når de har muligheden for det.

Kilde: https://www.scmp.com/lifestyle...