STRAIGHT - Københavns Kommune fejrer heteroseksualitet og monogami med ny stor gadefest –– nej, vel?

Københavns Kommune engagerer sig markant i spørgsmål om borger-seksualitet og samlivsformer

Skrevet af Lennart Kiil

Fint med Pride - men hvor er kommunens festival for mere almindelige og traditionelle livsformer?

Overskriften "STRAIGHT - Københavns Kommune fejrer heteroseksualitet og monogami med ny stor gadefest" kunne måske en dag blive virkelighed.

Eller kunne den?

I hvert fald må man erkende at virkeligheden i dag er at Københavns Kommune fejrer homoseksualitet hvert år med stor fanfare under navnet PRIDE.

Det fylder meget i gadebilledet selvom selve festen i år nok bliver lidt mindre end sædvanligt grundigt coronaens boblen i baggrunden.

Mange steder i København møder man i disse dage farvefulde plakater for Pride - en festlig begivenhed som fejrer tolerance og homoseksualitet.

På disse mange plakater ses også Københavns Kommunes byvåben, Københavnermærket, i en tydelig placering foran den farverige bagggrund.

Man er ikke i tvivl om kommunens opbakning til og promovering af den store festival. Der skabes en klar association mellem Pride og Københavns Kommune.

Og det er bare op til festivalen. Hertil kommer de mange parader i byen under selve PRIDE – i hvert fald de normale år.

Pride er blevet et fast indslag i København.

Et stort nummer.

Og en begivenhed som år efter år modtager betydelige mængder af offentlige midler – og Københavns Kommune markerer priden med omfattende omtale.

Man kunne godt få den opfattelse at Københavns Kommune favoriserer denne måde at leve på frem for andre.

I hvert fald hvad omtale, association og festligheder angår.

Så er det også naturligt at stille spørgsmålet om dette sker på andres bekostning. Og det gør det jo i hvert fald i økonomisk forstand, hvor Pride hviler på en omfordeling fra majoriteten til en minoritet.

Men også det aspekt at Københavns Kommune i så høj grad fejrer en bestemt livsstil og bestemte samlivsformer og associerer sit vartegn med disse, bør mane til eftertanke.

Hvis man googler på 'københavns kommune pride' kommer der mange relevante resultater frem.

Men i mit tilfælde er resultatet til gengæld temmelig magert hvis man søger efter 'københavns kommune kernefamilien'.

Faktisk er det første som kommer frem ved denne søgning, for mit vedkommende, en henvisning til en biblioteksbog som dækker perioden fra 1960-2015.

Er kernefamilien da allerede kedelig fortid i København?

På sin vis er det forståeligt at Københavns Kommune er så forhippet på at blive associeret med Pride.

Det er farverigt og festligt og fremtidsagtigt. Og det er også et stykke hen ad vejen udtryk for en tolerance som vi skal prise.

Men det offentlige skal ikke så ensidigt engagere sig til fordel for en bestemt livsstil eller bestemte samlivsformer på bekostning af en andre.

Ikke år efter år efter år som tilfældet med med Københavns Kommunes meget markante opbakning til og tætte parløb med Pride – med masser af omtale og understøttelse.

I så fald må man i hvert fald forvente at Københavns Kommune engagerer sig lige så demonstrativt i en fejring af det nok mere almindeligt udbredte liv med kernefamilien.

Så skal vel også monogamien eller heteroseksualiteten have store fanfarer gennem byens gader.

Skal ikke de mere tilbagetrukne traditionelle livsformer og familiemønstre nyde samme opbakning som de udfarende og farvefulde?

I så fald kunne forslag til navne være STRAIGHT eller lidt bredere GRACE hvis traditionelle former for familiedannelse og almindelige samlivsformer også skulle have plads i det skattefinansierede bybillede.

Men i bund og grund er det slet ikke det offentliges anliggende.

Det er nemlig ikke et offentligt anliggende.

Og Københavns Kommune bør finde en mere neutral rolle med fokus på kernevelfærd frem for farverige fester for de få.

På Folkets.dk møder du hverken betalingsmur eller bannerannoncer, faktisk er det ikke et kommercielt projekt - men det betyder ikke at ejeren kan leve af kærlighed og kildevand.

Giv månedligt bidrag eller engangsbeløb til Folkets.dk - så støtter du alle de frie medier på platformen.

Du kan støtte ejer og redaktør gennem formularen eller på Mobilepay 40261872