Gå til hovedindhold

Berlingske-boss mistede besindelsen - se hans slettede tweet her

Det vidner om et meget skidt menneskesyn

Anders Krab-Johansen er administrerende direktør for Berlingske Media.

Så kommer man ikke meget højere op i medieverdenen i Danmark - med undtagelse af den langt mere magtfulde chef for Danmarks Radio.

Men en høj stilling er ikke ensbetydende med en god moral - eller ordentlig karakter.

Noget tyder i hvert fald på at Anders Krab-Johansens moralske kompas er forkert konfigureret.

For på den ene side giver han indtryk af at arbejde for ordentlighed i medieverdenen - blandt andet ved at bakke op om den række kvinder som hævder at kæmpe imod sexchikane i netop medieverdenen.

Men samtidig med at han i ord bakker op om bedre arbejdsforhold i mediebranchen, så peger hans egne tale-handlinger i den modsatte retning.

I går skrev han nemlig følgende fornærmelse til Tobias Petersen som er skeptisk overfor anonyme historier bragt i de store medier:

Hyg dig hjemme i kælderen

Her håner en administrerende direktør mennesker som lever på bunden af samfundet. De marginaliserede skal slet ikke blande sig når den store chef skriver ting på twitter.

Kælder-mennesker skal jo kende deres plads.

Men i virkeligheden er det ret simpelt:

Anders Krab-Johansen afslører sit verdenssyn - dem som er i topppen må gerne trampe på dem som er i bunden.

Det, Anders Krab-Johansen udsætter Tobias Petersen for, hedder på engelsk cyber bullying.

Men den behandling fortjener Tobias Petersen ikke.

Han har gennem mange år gjort et enormt arbejde for et oplyse og nuancere ligestillingsdebatten i Danmark. Han har lagt tusindvis af timer i sit utrættelige arbejde.

Og den kompensation, han har fået, har været meget mager. Han har ikke tjent mange kroner på sit bidrag til samfundet og oplysningen af borgerne.

Anders Krab-Johansen derimod er givetvis blevet velhavende hvis ikke rig på sit mediearbejde i samme periode.

Og det skal være Anders Krab-Johansen vel undt.

Men det giver ham ikke ret til at trampe på andre.

Skurekonen eller skraldemanden er lige så meget værd som mediebossen eller magtmanden. Det mener jeg i hvert fald.

På den anden side kan man jo håbe på at der var tale om en enkelt svipser og ikke en dybere karakterbrist i Anders Krab-Johansen.

Hvad mener du?

 

[[{"fid":"4223","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"screenshot fra twitter","field_file_image_title_text[und][0][value]":"screenshot fra twitter","field_billede_navn[und][0][value]":"","external_url":""},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"screenshot fra twitter","field_file_image_title_text[und][0][value]":"screenshot fra twitter","field_billede_navn[und][0][value]":"","external_url":""}},"link_text":false,"attributes":{"alt":"screenshot fra twitter","title":"screenshot fra twitter","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Her tweetet:

Kom med

I mere end et årti har Lennart Kiil leveret sandhed, nuancering og perspektiv med præcision og lidenskab. Som chef og redaktør for Folkets Avis, Danmarks banebrydende borgerjournalistiske medie, har han ufortrødent gået oplysningens ærinde og trodset modstand og økonomiske vanskeligheder.

Invester i ærligt, indsigtsfuldt og originalt indhold, og stå bag en fritænker, der er kendt for kompromisløs research og frygtløs sandhedssøgning.

Bliv abonnent

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.