Gå til hovedindhold

Debattør om amputeret DR-program: Vi måtte kun forholde os til Socialdemokratiets version af Jeppe Kofod-sagen

Anne Kirstine Cramon vi inviteret til P1 Debat - under visse betingelser

Anne Kirstine Cramon vi inviteret til P1 Debat.

Eller “Debat” er måske så meget sagt.

I hvert fald var rammerne for debatten på forhånd meget snævert fastlagte - skriver Anne Kirstine Cramon på facebook:

Her kan man høre P1 Debat, hvor jeg debatterer Jeppe Kofod-sagen mod blandt andet Jesper Petersen. Debatten blev noget hæmmet. Det gjorde den, fordi jeg et par timer før debatten, blev ringet op af værten, der sagde, at der forelå en redaktionel beslutning fra DR om, at vi ikke måtte tale om selve Jeppe Kofod-sagen. Altså, hvad der skete. Det på trods af, at flere medier i disse dage ret detaljeret afdækker forløbet af den skæbnesvangre nat på Esbjerg Højskole. Den eneste version, vi i programmet måtte forholde os til, var den version, som Socialdemokratiet dengang opfandt til lejligheden, og som Jesper Petersen medbragte: at Jeppe dengang havde ANGRET.

Jeg fik derfor at vide, at hvis jeg fx nævnte, at pigen blev fundet grædende på et badeværelse, ville værten lukke mig ned. Det er svært at debattere så speget en sag uden at måtte nævne detaljerne, og jeg kom vist også til at nævne det alligevel.

Hvor meget debat er der reelt i et program hvis præmisserne på forhånd er så snævert definerede?

Kan man overhovedet kalde det for debat?

Mediemøllen prøver at få en kommentar fra P1 Debat.

Selve “debatten” kan høres her.

Kom med

I mere end et årti har Lennart Kiil leveret sandhed, nuancering og perspektiv med præcision og lidenskab. Som chef og redaktør for Folkets Avis, Danmarks banebrydende borgerjournalistiske medie, har han ufortrødent gået oplysningens ærinde og trodset modstand og økonomiske vanskeligheder.

Invester i ærligt, indsigtsfuldt og originalt indhold, og stå bag en fritænker, der er kendt for kompromisløs research og frygtløs sandhedssøgning.

Bliv abonnent

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.