Pind skrev om vaccinen på facebook - nu beskyldes han for landsforræderi

Stærkt kontroversielt forslag fra privatpersonen Pind
Skrevet af Lennart Kiil

En af de mange bivirkninger ved hele corona-forløbet er den ekstra tid som mange tilsyneladende bruger foran skærmen i stedet for at mødes med andre ansigt til ansigt.

Det skaber grobund for polarisering. Og nøjagtigt som man kunne forvente, så er samtalen - hvis man da kan kalde den det - over corona online også blevet temmelig firkantet.

Og så er noget også bare ved det gamle:

Nogle gange får man på fornemmelsen at mange bare venter på en anledning til at lufte deres frustrationer på facebook. Det er der sådan set ikke noget nyt i.

Vejen fra frustrationer til trusler er dog ikke lige lang for alle.

Det har eks-politikeren Søren Pind måttet sande efter han i går aftes lagde et opslag på facebook hvor han slog til lyds for at folk som nægtede at lade sig vaccinere i et eller omfang skulle have begrænset deres adgang til fælles ydelser og områder i samfundet.

Lad os først lige få på plads hvad Søren Pind helt præcist udtrykte på sin facebookprofil:

Hvad kan man som liberal mene om tvangsvaccinering?

Umiddelbart skulle man jo bare være imod. Men man plejer jo at sige, at grænsen for egen frihed går der, hvor man skader andre.

Og det at insistere på retten til potentielt at sprede en epidemisk smitte er vel at skade andre? At man derved ikke får standset en epidemi?

Jeg ville have det stramt med tvangsvaccinering - men ikke at man feks. ikke

  1. kunne modtage offentlige ydelser både økonomisk og servicemæssigt (ingen pasning til børn feks)

  2. havde adgang til offentlige arealer eller offentlig vej

  3. forhindrede private virksomheder at betinge adgang til virksomheden af et vaccinepas, såfremt man nægter at lade sig vaccinere

Det er ikke tvang. Men en konsekvens af ens eget valg.

Og ja. Det er en kommentar til epidemiloven.

PS: nej, folk der medicinsk dokumenterbart ikke kan tåle vaccinerne, skal naturligvis ikke udsættes for disse konsekvenser.

Man kan måske nok mene at denne opfattelse af tingene er noget firkantet. Og i øvrigt ved man endnu ikke med sikkerhed om vaccinen yder beskyttelse mod videresmitte. Selvom det er sandsynligt at den gør det i et eller andet omfang.

Men det er ikke pointen her. Pointen er om folk skal svine Pind til i privatbeskeder - om de mere eller mindre åbenlyst skal true ham.

Nej, det skal de naturligvis ikke.

Men mon ikke det så er bedre at bruge energien på at argumentere imod, end at sende truende privatbeskeder til Søren Pind?

De mennesker som er imod vaccinen, er jo ofte ikke selv sene til at klage over at deres synspunkt bliver bortcensureret. Så hvorfor den iver med at få lukket munden på en mand som Pind som også har en mening om sagen - blot ikke den samme som dem selv.

Søren Pind deler forskellige eksempler på tilsvininger og trusler. Det meste er nok mere det første end det sidste. Og der er en betydelig forskel.

Dog kan selv se nærmere på det på facebook.

Men egentligt er Pinds synspunkt i sig selv også en nærmere undersøgelse værd.

Kilder:

Søren Pind - Opslag om corona | Facebook

Søren Pind - Opslag om trusler og tilsvininger | Facebook

Søren Pind - Opslag om at blive kaldt politiker | Facebook