Gå til hovedindhold

Cepos-chef: LinkedIn har fjernet mit opslag

Af Lennart

LinkedIn censurerede Cepos-chefs regeringskritiske opslag.

“LinkedIn har fjernet mit opslag, hvor jeg kritiserer regeringens covid-19 politik”

Sådan skriver chefen for den politiske tænketank Cepos, Martin Ågerup, på LinkedIn.

Linkedin har fjernet mit opslag, hvor jeg kritiserer regeringens covid-19 politik efter, det har modtaget 700 likes og 80 kommentarer. Det er første gang, jeg har oplevet at blive censureret på linkedin. Jeg har ikke fået en forklaring. Jeg har læst linkedins community policy og kan ikke se, at opslaget går imod den. Hvis man er interesseret i indholdet, har jeg et opslag med omtrent det samme indhold på facebook:

Opslag om censur | LinkedIn

Facebook og twitter er rutinemæssigt i søgelyset for at censurere indhold, men LinkedIn har foreløbig ikke i samme grad benyttet sig af den mulighed.

Det hænger nok sammen med at LinkedIn hovedsageligt bliver benyttet arbejdsrelateret og derfor er folk selv påpasselige med at dele “kontroversielt” indhold.

I takt med at facebook og twitter censurerer mere og sender mindre trafik ud, så vil flere søge til LinkedIn med deres budskaber, og LinkedIn vil også begynde at fjerne indhold som skønnes at skade platformens renome eller tilkalde sig negativ opmærksomhed fra det politiske system.

Paradoksalt nok har facebook i denne omgang ikke censureret et lignende indlæg, og det kan derfor findes her:

https://www.facebook.com/martin.agerup/posts/10223985208410768

Måske begynder de forskellige platforme også at konkurrere lidt om hvem som kan tilbyde de bedste vilkår for en frimodig debat og åben udveksling af viden og holdninger.

digitalt

_digitalt er et teknologi-magasin med perspektiv. Læs om blockchains, droner, nanotek, kvantecomputere, virtual reality, automatisering, robotter, kunstig intelligens – men hvad med os mennesker?

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.