Gå til hovedindhold

Kvindelig chef langede hårdt ud efter mandlig leder - nu er hun selv kommet i fedtefadet

Anne Sophia Hermansen er et respekteret navn i danske mediekredse og vel langt ud i den almindelige offentlighed.

Det er almindelig anerkendt at Anne Sophia Hermansen har en god næse for især alt der har med opinion og holdninger at gøre. Hun er skarp og ikke bange for at udtrykke sig kontant.

Anne Sophia Hermansen fanger ofte tidsånden og udtrykker den på fængende vis. Hun er dygtig til at vejre en stemning og sætte ord på den.

Men åbenbart er hun ikke den bedste leder.

I hvert fald klager adskillige af hendes tidligere medarbejdere over hendes fremfærd som chef på en af Berlingskes mange afdelinger.

”Jeg ville have det svært med at stå frem og nævne vedkommende, for det er så voldsomt, at jeg kan være bange for at møde vedkommende igen,” lyder det fra en anden medarbejder, der som konsekvens af den hårde ledelse sagde sit job op.

Chef på stort medie fik journalister til at flygte og bryde ud i gråd - Journalisten

Der er flere af hendes medarbejdere som i artiklen udtrykker svær utilfredshed med Anne Sophia Hermansens ledelsesstil.

Anne Sophia Hermansen skrev for nylig om moral som lederens "superkraft". Men det har åbenbart været så som så med superkræfter i hendes eget tilfælde.

Dengang Anne Sophia Hermansen havde travlt med at stille høje krav og drage vidtrækkende konklusioner, der opfordrede jeg til at man tog den lidt med ro.

Men ledere er ikke mere moralske end andre, og det er ikke sikkert at de er klar til at bytte deres privatliv væk for en "superkraft" de alligevel ikke kan leve op til. https://www.folkets.dk/node/4578

Jeg synes at Anne Sophia Hermansen i sine skriverier på LinkedIn var rigelig hård ved Per Christensen fra 3F ved at dømme ham så hårdt og bredt for nogle fejl i privatlivet som åbenbart også gjorde ham dårlig som chef.

Jeg vil ikke begå den samme fejl med Anne Sophia Hermansen.

Tværtimod vil jeg sige at Anne Sophia Hermansen sagtens kan være en behagelig person i det private selvom hun som leder ikke altid har været det.

Kritik af medier og den medieskabte "virkelighed" og tendensen til at medier ukritisk hopper på en dagsorden
Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.