Gå til hovedindhold

Mediemanipulation - et aktuelt eksempel

Af Lennart

CNN havde et indslag med Dana Bash hvor hun viser et kort videoklip af en jødisk mand som ikke kan passere en blokade til et universitet.

Hun sammenligner dette med 1930’erne hvor jøderne i Tyskland blev forhindret adgang til universiteterne.

Hun “glemmer” dog at fortælle at den blokade hun viser i videoklippet, faktisk blokerer for alle der vil ind — og ikke kun jøder.

Så præmissen for hendes sammenligning med nazi-Tyskland er falsk.

Sådan manipulerer medier og journalister en del.

Det skal du ikke blive vred på mig for at afsløre.

Der kan være andre tilfælde hvor det faktisk er sådan at det specifikt har været jøder og kun jøder som er blevet nægtet passage gennem blokader, og det ville naturligvis være fuldstændig uacceptabelt, men i det her tilfælde var det ikke sådan at landet lå.

Millioner af mennesker bliver hver evig eneste dag manipuleret af medier på forskellig vis.

Sektion

Kom med

I mere end et årti har Lennart Kiil leveret sandhed, nuancering og perspektiv med præcision og lidenskab. Som chef og redaktør for Folkets Avis, Danmarks banebrydende borgerjournalistiske medie, har han ufortrødent gået oplysningens ærinde og trodset modstand og økonomiske vanskeligheder.

Invester i ærligt, indsigtsfuldt og originalt indhold, og stå bag en fritænker, der er kendt for kompromisløs research og frygtløs sandhedssøgning.

Bliv abonnent

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.