Systemet er usundt – ikke borgerne

Skrevet af Lennart Kiil

Det er både ironisk og foruroligende:

Politikerne i Danmark har ikke formået at få moder Danmark i form. Den offentlige sektor er svært overvægtig. Og i det internationale kapløb sakker vi som nation længere og længere agterud.

Se også: Anmeldelse: Forbandede Sunddom

Skattepengene går til tant og fjas og projektmagere, mens kloaker og veje for lov at sejle. Magten koncentreres og sendes ud af landet – sammen med arbejdspladserne.

Den private sektor er udsultet og kvæles under vægten af et metertykt fedtlag af bureaukratisk flæsk og spæk.

Tal lige om at være usund og ved dårligt helbred!

Hvis moder Danmark var en almindelig borger, havde Systemdanmark forlængst sat et større formynderprojekt med diverse vejledere og konsulenter i gang.

Men i stedet for at tage fat om dette problem, som reelt ligger inden for den politiske sfære, vil politikerne meget hellere lege mikromanagere og styre de enkelte borgeres motions- og kostvaner.

Se, det er faktisk temmelig usundt – at bytte rundt på tingene på den måde:

Det er udtryk for en syg politisk kultur, at man ikke får taget fat om landets langsigtede udfordringer, men hellere vil blande sig i petitesser i borgernes liv.

Vi må spørge politikerne - med hvilken ret tilsidesætter i den personlige frihed til fordel for noget i kalder sundhed?

Er det overhovedet jeres opgave at blande jer i borgernes levevis så længe disse ellers behandler hinanden ordentligt?

Se også: De sundeste er de dyreste

Og er det ikke pinligt for jer, at I kærer jer så meget om "folkesundheden", når nations helbred åbenbart ikke er noget i skænker den fjerneste tanke eller formår at gøre noget ved?

Har I ikke byttet rundt på tingene, når I tror at jeres område er det personlige og det som griber ind i privatsfæren, samtidig med at I ikke formår at trække landet i den rigtige retning på det overordnede plan?

Det virker ærligt talt ikke særligt sundt.

Del Systemet er usundt – ikke borgerne