Gå til hovedindhold

DR-topfolk på "nødvendigt" to dages kursus i Paris: 80.000 – per deltager!

Kildemedier

Det er sjovt ikke.

Hver gang den herskende klasse flotter sig for borgernes penge, så er det "nødvendigt".

Som tidligere nævnt er især den snakkende del af den herskende klasse nærmest uendeligt kreativ, når det gælder om at finde nye måder at spilde andres penge på.

Og ledelsen hos DR, som i enhver forstand må regnes for medhørende til toppen af den herskende klasse i Danmark, er bestemt ingen undtagelse.

Mediet MEDIAWATCH har gennem en omfattende aktindsigt kunne afsløre, hvordan ledelsen på DR skalter og valter med licens-pengene og bruger dem til helt urimeligt dyre kurser til 40.000 kroner om dagen – per person!

DR erkender over for MEDIAWATCH, at turen til Paris var dyr. Men DR har ingen regler om "en øvre beløbsgrænse på seminarer." Nej, naturligvis ikke. Det er jo bare licens-yderne, der betaler.

Det er nærmest morsomt, når DR's økonomidirektør, Nikolas Lyhne-Knudsen, på desparat vis forsøger at redegøre for den høje pris. Det kan han åbenbart kun gøre ved at gentage ordet "international" til ukendelighed:

Vi lagde vægt på, at det er en international udfordring, fordi mediemarkedet bliver internationalt, og derfor var det vigtigt at få et internationalt perspektiv og internationalt input.

Ja. Danmark er åbenbart ikke godt nok til Danmarks Radio.

Så havde man jo heller ikke fået en sviptur til byernes by ud af "seminaret".

Så kære læser:

Husk nu lige på, hvordan ledelsen på DR kaster pengene i grams på dyre udlandsture, mountainbikes og slotsophold næste gang ledelsen skærer ned i medarbejderstaben.

Eller næste gang DR klynker over at det koster på kulturen i Danmark at den overmætte organisation skal spare nogle penge.

For man sparer godt nok ikke selv på pengene i DR-ledelsen.

Kritik af medier og den medieskabte "virkelighed" og tendensen til at medier ukritisk hopper på en dagsorden

Kom med

I mere end et årti har Lennart Kiil leveret sandhed, nuancering og perspektiv med præcision og lidenskab. Som chef og redaktør for Folkets Avis, Danmarks banebrydende borgerjournalistiske medie, har han ufortrødent gået oplysningens ærinde og trodset modstand og økonomiske vanskeligheder.

Invester i ærligt, indsigtsfuldt og originalt indhold, og stå bag en fritænker, der er kendt for kompromisløs research og frygtløs sandhedssøgning.

Bliv abonnent