Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

293

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Fyret bureaukrat står til to års ekstra løn på 172.485 kroner om måneden – "helt normal kontrakt" siger borgmester

Pixabay
Koldinghus. Foto: Pixabay
Citathistorie fra: 
Redigeret af: 
13/03/2019 - 16:22

Antal

Det er en dyr omgang for skatteyderne i Kolding, at kommunen for tiden skifter ud blandt de øverst bureaukrater.

Det skriver lokalmediet JydskeVestkysten om i en interessant artikelserie.

Kolding Kommune har fyret kommunal-direktøren efter blot syv måneder på posten. Men selvom han stopper på posten løber lønnen stadig ind på bankkontoen.

For ifølge kontrakten mellem den nu afskedigede kommunaldirektør og Kolding Kommune skal han fortsat have løn i 12 måneder efter fyringsdatoen og yderligere12 måneders fratrædelsesgodtgørelse.

Altså en millionløn i to år for intet at lave. Sådan kan man også bruge skatteydernes penge, men borgmester for Venstre i Kolding Kommune Jørn Pedersen lyder ikke til at være synderligt påvirket.

"Det er en helt normal kontrakt, han har"

Ja, det er muligvis en helt normal kontrakt for en top-bureaukrat i det kommunale system, men det viser så bare at det normale nu er fuldstændig vanvittigt og helt uholdbart.

I en tid hvor borgerne må finde sig i ringere service og højere skatter, er det ikke i orden at en kommunal adel vælter sig i fyrstelige gager og helt overdrevent lukrative kontrakter.

Her på Folkets Avis har vi beskæftiget os intenst med de høje DJØF-lønninger til de øverste bureaukrater og leder i det kommunale Danmark.

Ude i kommunerne er lønningerne højere end for landets statsminister, når det gælder de højest placerede bureaukrater i det kommunale hierarki.

DJØF afviser at det er et problem med de høje lønninger og henviser til niveauet i det private erhvervsliv.

Som om man bare uden videre kunne ligestille det offentlige og private helt uden skelen til om penge kommer ind via frivillige køb eller under tvang.

Lad os håbe at afsløringerne af magt- og middelmisbrug ude i kommunerne fortsat vil blive afsløret.

Der skal lægges pres på DJØF og politikerne sådan at den herskende klasse ikke uden videre kan trække uhyrlige summer ud af den arbejde befolkning.

Organisationer: 
Kolding KommuneDJØF
Emner: 
erhvervpolitik
Typer: 
Citathistorier

Husk at dele

Citer med linket her:

Del eller citer med linket her

MediaCreeper

Jeg bruger meget tid på at udgive medierne på FOLKETS. Og de gør en forskel. Du kan bakke op om indsatsen ved at blive medlem eller sponsor. Mvh. Lennart Kiil