Gå til hovedindhold

LEDER: Bestikkelse og korruption kamufleret som støtte

Det passer ikke, at vi ikke har korruption og bestikkelse i Danmark. Medie- og kulturstøtte er rendyrket bestikkelse og korruption. Det offentlige Danmark og den etablerede presse kan godt lide billedet af Danmark som et land med en meget lav grad af korruption og bestikkelse. Men virkeligheden ser helt, helt anderledes ud. I Danmark gives der nemlig støtte til alle dem, der i et mere frit samfund skulle stå for kritik af magten. Medierne modtager massive beløb i mediestøtte og kulturlivet lige så i form af kunststøtte og lignende. Ja, i Danmark bestikkes store dele af vægerskaren endda med andres penge gennem de massive omfordelinger, som Danmark har noget nær verdensrekord i. Korruption er ikke kun noget, der kommer fra kriminelle organisationer. Selvom mange forstår begrebet på den måde. I virkeligheden skal vi se korruption og bestikkelse i en meget bredere sammenhæng. Korruption og bestikkelse er ikke nødvendigvis noget, der foregår i skjul. Erhvervsstøtteordninger er også en form for korruption og bestikkelse, som skal stilne kritikken af systemet fra den del af samfundet. Så længe staten massivt beskatter lønmodtagere og selvstændige og omfordeler pengene til diverse magtfulde interesseorganisationer, så har vi korruption og bestikkelse. Men den form for korruption og bestikkelse tæller ikke med i de undersøgelser, hvor Danmark kåres som det mindst korrupte land i verden. Undersøgelser som danske medier sjovt nok ukritisk viderebringer. Det skyldes naturligvis at magthaverne som er politikere, embedsværk og de etablerede medier sidder med definitionsmagten og bestemmer, hvad der formelt tæller som korruption og bestikkelse - og hvad der ikke gør. Derfor er Folket Avis så væsentlig. Fordi vi som vel nok det eneste medie tænker selvstændigt uden for systemets definitionsmagt. Og det kan vi fordi <span class="pullquote">vi nægter at modtage så meget som en rød øre i mediestøtte</span>. Vi vil ikke have noget med systemets korruption og bestikkelse at gøre. Vi vil være folkets avis. Ikke systemets. Bliv abonnent på Folkets Avis! Bliv inspireret til at tænke frit.

Kom med

I mere end et årti har Lennart Kiil leveret sandhed, nuancering og perspektiv med præcision og lidenskab. Som chef og redaktør for Folkets Avis, Danmarks banebrydende borgerjournalistiske medie, har han ufortrødent gået oplysningens ærinde og trodset modstand og økonomiske vanskeligheder.

Invester i ærligt, indsigtsfuldt og originalt indhold, og stå bag en fritænker, der er kendt for kompromisløs research og frygtløs sandhedssøgning.

Bliv abonnent

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.