Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

293

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

LEDER: Bestikkelse og korruption kamufleret som støtte

11/12/2019 - 15:36

Lukket

Det passer ikke, at vi ikke har korruption og bestikkelse i Danmark.

Medie- og kulturstøtte er rendyrket bestikkelse og korruption.

Det offentlige Danmark og den etablerede presse kan godt lide billedet af Danmark som et land med en meget lav grad af korruption og bestikkelse. Men virkeligheden ser helt, helt anderledes ud.

I Danmark gives der nemlig støtte til alle dem, der i et mere frit samfund skulle stå for kritik af magten. Medierne modtager massive beløb i mediestøtte og kulturlivet lige så i form af kunststøtte og lignende.

Ja, i Danmark bestikkes store dele af vægerskaren endda med andres penge gennem de massive omfordelinger, som Danmark har noget nær verdensrekord i.

Korruption er ikke kun noget, der kommer fra kriminelle organisationer. Selvom mange forstår begrebet på den måde.

I virkeligheden skal vi se korruption og bestikkelse i en meget bredere sammenhæng.

Korruption og bestikkelse er ikke nødvendigvis noget, der foregår i skjul.

Erhvervsstøtteordninger er også en form for korruption og bestikkelse, som skal stilne kritikken af systemet fra den del af samfundet.

Så længe staten massivt beskatter lønmodtagere og selvstændige og omfordeler pengene til diverse magtfulde interesseorganisationer, så har vi korruption og bestikkelse.

Men den form for korruption og bestikkelse tæller ikke med i de undersøgelser, hvor Danmark kåres som det mindst korrupte land i verden. Undersøgelser som danske medier sjovt nok ukritisk viderebringer.

Det skyldes naturligvis at magthaverne som er politikere, embedsværk og de etablerede medier sidder med definitionsmagten og bestemmer, hvad der formelt tæller som korruption og bestikkelse - og hvad der ikke gør.

Derfor er Folket Avis så væsentlig. Fordi vi som vel nok det eneste medie tænker selvstændigt uden for systemets definitionsmagt.

Og det kan vi fordi vi nægter at modtage så meget som en rød øre i mediestøtte. Vi vil ikke have noget med systemets korruption og bestikkelse at gøre.

Vi vil være folkets avis. Ikke systemets.

Bliv abonnent på Folkets Avis!

Bliv inspireret til at tænke frit.

Husk at dele

Citer med linket her:

Del eller citer med linket her

MediaCreeper

Jeg bruger meget tid på at udgive medierne på FOLKETS. Og de gør en forskel. Du kan bakke op om indsatsen ved at blive medlem eller sponsor. Mvh. Lennart Kiil