Primære faneblade

Lukket

Hvorfor skulle Seth Conrad Rich dø?

Ingen ved med sikkerhed hvorfor Seth Conrad Rich får en måned siden blev skudt og dræbt på åben gade i USA's hovedstad, Washington.

I forgårs udlovede organisationen WikiLeaks en dusør på 120.000 kroner for oplysninger, der kan lede til opklaring af mordet. Myndighederne har også udlovet en dusør.

Hidtil har den officielle forklaring på mordet lydt på røveri.

Den opfattelse bygger blandt andet på en noget kryptisk udtalelse Seth Conrad Richs far gav til pressen efter tragedien:

Det var røveri – det slog fejl, for han havde stadig sit ur, sine kontanter, sine kreditkort og sin telefon – så det var en spildt indsats bortset fra at vi mistede et liv

Seth Conrad Rich var tilknyttet det demokratiske partis komite, som kort efter blev udsat for en email lækage, der kostede Debbie Wasserman Schultz formandsposten.

Dette sammenfald i begivenheder udløste forventeligt en del konspirationsteorier i dagene efter drabet.

Mysteriet om drabet på Seth Conrad Rich er da heller ikke blevet mindre efter, at WikiLeaks netop har udsendt en meddelelse om, at organisationen hverken vil be- eller afkræfte, om Seth Conrad Rich har været kilde for organisationen.

En del medier i USA beskylder konspirationsteoretikere for at misbruge Seth Conrad Richs tragiske død og sprede misinformation.

Andre medier understreger det væsentlige i ikke på forhånd helt at udelukke andre forklaringer end den officielle.

Tre uger efter mordet havde myndighederne i USA ikke noget klart overblik over drabet eller nogen faste beviser.

Julian Assange har nu i en Hollandsk TV-udsendelse antydet, at Seth Conrad Rich faktisk var en kilde, men da journalisten presser Assange trækker han lidt i land.

Hvis der er nogen form for hold i de antydninger, som Assange kommer med, eller hvis der blot kan skabes tvivl om sagen i større omfang, kan det blive et alvorligt problem for Hillary Clinton.

I Danmark har medierne slet ikke omtalt sagen. Det skal ses i lyset af at danske medier viderebringer hvert eneste lille pip om Donald Trump.

Med Mueller-rapporten er det mindre sandsynligt at Seth Richs involvering i det demokratiske parti har noget med hans død at gøre.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

21/06/2020 - 18:44
Personer: 
Hillary Clinton
Emner: 
udland
Vi er 0 abonnenter – vi skal højere op!
Abonnenter Svarer til
1 1 stor fadøl
200 Kontanthjælp, 0 børn
1000 DR-journalist
5000 Maria Rørbye Rønn