Gå til hovedindhold

Efter afsløring på Folkets Avis: Socialdemokratisk borgmester lover bod og bedring – nye retningslinjer for udgiftsdokumentation

Kildemedier

Dyre rejser, fester til 3.000 kroner per kuvert og meget store vin-indkøb. Det skal alt sammen være fortid hos Vestforbrændingen ifølge socialdemokratisk borgmester, som selv har været med til en række af sammenkomsterne.

– Jeg har inden for mit første år som bestyrelsesformand været med til at udpege Vestforbrændings nuværende direktør, Peter Basland, som tiltrådte i marts 2015. Han har under sit virke til dato blandt andet stået for nye retningslinjer for udgiftsdokumentation og implementering af disse.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Vestforbrændingens bestyrelsesformand Ole Bondo Christensen, der også er borgmester i Furesø Kommune, i forbindelse med de afsløringer, som Journalista.dk og Folkets Avis har kunnet bringe om det store forbrug af eksempelvis repræsentationskontoen i det kommunale selskab.

Et forbrug af skatteyderkroner, der blandt andet gjorde det muligt at bruge omkring 100.000 kroner på en række festligheder, da forbrændingsanlæggets mangeårige direktør gik på pension.

På samme måde som skatteyderne også må samle regningen op, når en række af Vestforbrændingens ansatte ;hvert år tjener over 1.000.000 kroner – ligesom direktøren tjener langt mere end den siddende statsminister.

Nye afsløringer på vej om dyre skraldefolk

Men dermed stopper det ikke, for den kommende uge kan Journalista.dk afsløre, at Vestforbrændingens top har deltaget på særdeles eksotiske og dyre rejser. Her i blandt en rejse med deltagelse af ægtefæller, som efterfølgende også var med på en rundrejse i en af verdens mest berømte naturparker.

Det er dog langt fra første gang, at ægtefæller til topembedsmænd hos Vestforbrændingen har været på dyre udenlandsrejser med bedre halvdele.

Som Folkets Avis tidligere har kunnet dokumentere, har det også været tilfældet under et besøg i England og Skotland, som blandt andet bød på skatteyderbetalte Michelin-middage.

Selv om Vestforbrændingen ikke mener at have haft et overforbrug, slår selskabets direktør, Peter Basland, i pressemeddelelsen udsendt af det kommunale selskab alligevel fast, at man løbende har fokus på spørgsmålet:

– Problemstillingen får mig naturligvis til at overveje, om de retningslinjer, vi allerede har implementeret, har været nok, eller om vi skal tage yderligere initiativer.​

Kom med

I mere end et årti har Lennart Kiil leveret sandhed, nuancering og perspektiv med præcision og lidenskab. Som chef og redaktør for Folkets Avis, Danmarks banebrydende borgerjournalistiske medie, har han ufortrødent gået oplysningens ærinde og trodset modstand og økonomiske vanskeligheder.

Invester i ærligt, indsigtsfuldt og originalt indhold, og stå bag en fritænker, der er kendt for kompromisløs research og frygtløs sandhedssøgning.

Bliv abonnent