Tag med ud at fiske med Kramer Mikkelsen – på skatteydernes regning

Af Lars, 2. januar, 2018

Under Jens Kramer Mikkelsens ledelse, har kommunale By & Havn haft et markant forbrug af repræsentation. Eksempelvis i forbindelse med en fisketur, som blev en dyr oplevelse for skatteyderne.

- Hos By & Havn oplever vi en stor efterspørgsel efter grunde i alle de områder, som selskabet udvikler. Der er næsten udsolgt af lokalplanlagt boligjord både i Nordhavn, i Sydhavn og i Ørestad. Nogle af de mest markante projekter, der er blevet færdige gennem det seneste år, er Royal Arena i Ørestad, Konditaget Lüders og Sandkaj Brygge i Nordhavn.

Sådan lyder en del af den omtale, som det kommunale By & Havn giver af sig selv på sin hjemmeside. Her fortæller det københavnske byudviklingsselskab også om de mange aktiviteter, som man de seneste år på skatteydernes regning og risiko har sat i søen.

Men som Folkets.dk tidligere har kunnet dokumentere, er det dog langt fra kun udvikling af hovedstaden, som skatteydernes penge er blevet brugt til. Blandt andet går der hvert år flere millioner til, at der kan ske aflønning af By & Havns daglige chef Jens Kramer Mikkelsen – den tidligere socialdemokratiske overborgmester i København.

By & Havn også tidligere blevet afsløret i eksempelvis at have afholdt iøjnefaldende middage med medlemmer af Kongehuset, hvis nærmere formål henstår i det uvisse. Det selv om der blev hyret en kok ind til formålet, så de kongelige dermed kunne få den bedst mulige service – på skatteydernes regning.

Repræsentationskontoen brugt på fisketur

Med via nye aktindsigter opnået hos By & Havn kan Folkets.dk nu dokumenterer, at Kramer Mikkelsens organisation sårgar også gerne finder Dankortet frem, når det handler om at komme ud og fiske.

Det skete den 25. februar 2016, hvor By & Havn hyrede et shippingfirma, så ansatte og venner af huset kunne få luftet fiskesnoren. Som en del af sin virksomhed tilbyder shippingfirmaet nemlig, at dets kunder kan leje et skib, som kan bruges til en række forskellige formål. Ud over fisketure drejer det sig eksempelvis om bryllupsfester, ligesom firmaet ifølge sin hjemmeside også har stået for at afholde gudstjenester til havs.

Prisen for By & Havns fisketur til havs, var dog alt andet end guddommelig for skatteyderne. De måtte nemlig hoste op med 14.500 kroner, for at By & Havn kunne stå til søs.

Vidste du...

...at Folkets Avis ikke har betalingsmur

...men lever af faste bidrag fra læserne

Bak op om en åben avis for alle

Støt Folkets Avis her