Corona har været hård ved Folkets Avis, magasinet IDENTITET og de mange andre medier på FOLKETS. Omsætningen er halveret på et år.

Vi er 0 abonnenter og skal op på 200 forholdsvist hurtigt før det giver mening.

Vil du være med til at sikre at Danmark også i fremtiden har uafhængige medier?

Åben

Gratis

Hvorfor holder regeringen hånden over DR?

Foto: Steen Brogaard / ft.dk fotos til pressebrug
Mette Bock. Foto: Steen Brogaard / ft.dk fotos til pressebrug

Vi har en borgerlig regering.

Og en liberal kulturminister.

På papiret i hvert fald.

For regeringen vil åbenbart beskytte Danmarks Radio imod besparelser på 25 procent, som Dansk Folkeparti ellers har foreslået.

Regeringen selv vil kun spare sølle 16 procent på landets forvoksede og venstredrejede mediemastodont.

Det er meget, meget underligt at en såkalt borgerlig-liberal regering ikke tager imod Dansk Folkepartis forslag med kyshånd.

Endelig har man fra borgerlig side en reel mulighed for at nedsætte statsstøtten til det venstre-orienterede mediemaskineri. Og så trækker man i stedet i den anden retning og ønsker at skåne Danmarks Radio så meget som muligt.

Det giver simpelthen ingen mening.

Liberal Alliance snakker ellers meget om afgifts- og skattelettelser, men når muligheden endelig foreligger, endda for en gangs skyld med opbakning fra Dansk Folkeparti, så slår man ikke til.

Man burde da i den grad tage Dansk Folkeparti på ordet her.

Mån kunne få den mistanke at kulturministerens egen fortid i Danmarks Radio spiller ind. Det er bestemt en rimelig overvejelse at gøre sig.

I hvert fald må man sige at regeringen endnu engang skuffer fælt.

Regeringen viser sig i praksis at være mere på den snakkende medieklasses side, for hvem DR som så ofte dokumenteret her på Folkets Avis er et sandt tag selv-bord, end den er på licens-ydernes og de borgerlige-liberale princippers side.

Hvorfor er det vigtigere for regeringen at skåne en forkælet medieelite end det er at efterleve borgerlige og liberale principper og give borgerne de facto afgifts-lettelser?

Det der der "liberal" i 'Liberal Alliance' er næsten ikke til at se længere. 

Del Hvorfor holder regeringen hånden over DR?