Smagsdommeri for 8.550.000 årligt alene i Statens Kunstfond

Skrevet af Lennart Kiil

Folkets Avis har set nærmere på de forskellige udvalg under Statens Kunstfond.

LÆS OGSÅ Mød Søren: Han får over en million kroner for at sidde i kunstudvalg

Her sidder en lang række mennesker, mange af dem kunstnere, som bliver betalt for at uddele skatteborgernes midler til andre kunstnere.

De udvalg Folkets Avis har undersøgt er:

Legat- og projektstøtteudvalget for Arkitektur, Legatudvalget for Billedkunst, Projektstøtteudvalget for Billedkunst, Legatudvalget for Film, Legatudvalget for Kunsthåndværk og Design, Projektstøtteudvalget for Kunsthåndværk og Design, Legatudvalget for Litteratur, Projektstøtteudvalget for Litteratur, Legatudvalget for Musik, Projektstøtteudvalget for Musik, Legatudvalget for Scenekunst og Projektstøtteudvalget for Scenekunst.

I alt 12 udvalg.

Vores sammentælling viser at formænd og medlemmer af de 12 udvalg tilsammen får 8.550.000 kroner i honorarer årligt.

Hertil skal så lægges løn til de udvalgssekretærer som er tilknyttet udvalgene og de embedsmænd der arbejder med udvalgene.

LÆS OGSÅ Statens Kunstfond koster årligt skatteyderne mindst en halv milliard

Og så har vi stadig kun dækket direkte udgifter til løn og honorarer.

Dertil skal lægges samtlige andre udgifter forbundet med Statens Kunstfonds drift og selve de beløb som uddeles som støtte til forskellige etablerede kunstnere i Danmark.

Men med 8.550.000 kroner i direkte honorarer årligt til udvalgsmedlemmer i Statens Kunstfond er det i hvert fald meningsløst at tale om at Anders Fogh fik has med smagsdommeriet i Danmark.

Organisationer: 
Emner: