Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Sydafrika eksproprierer uden kompensation

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Sydafrika eksproprierer uden kompensation

I Sydafrika er man nu begyndt at fører planerne fra foråret ud i livet, da de første konfiskeringer af landbrug uden kompensation er sket.

Det er kulminationen på en årrække af kommunistisk og racistisk ideologi, hvor målet er at ramme det hvide mindretal i Sydafrika.

Den åbenlyse racisme mod de hvide farmere har i årevis været uhyggelig, hvor man kan se folkevalgte politikere, herunder Præsident Jacob Zuma og lederen af EFF Julius Malema, synge sangen “Dræb boeren”, der er én lang mordfantasi om at dræbe de hvide farmere i Sydafrika.

Tingene er gået i den forkerte retning i Sydafrika, der i halvfemserne nød en kort periode med rekordlavt antal love, der diskriminerede på racemæssig baggrund. I dag har lovene bevæget sig over i den anden side af grøften, og der er mange love der tilgodeser den sorte del af befolkningen på bekostning af det hvide mindretal på omkring 9 procent af befolkningen.

Imens er retorikken og modet hos ANC’s ledelse øget til et punkt, hvor vi i dag ser bøndernes gårde blive udsat for regeringens “konfiskation uden kompensation”. Det er reelt et kompliceret udtryk for tyveri, blot når staten gør det.

En lang historie
Sydafrikas fjerne fortid minder i høj grad om USA’s, omend den faktisk er ældre. Da hvide opdagelsesrejsende kom til området var der for alle praktiske formål ingenting, og det var ikke unormalt at der kunne gå lang tid uden at man overhovedet mødte andre mennesker.

Generelt slog den europæiske befolkning sig ned og dyrkede jorden og byggede byer op, og i langt de fleste tilfælde forhandlede de sig frem til en løsning. Som andre steder ledte det til sammenstød, som gik begge veje. Der er f.eks. også eksempler på, at boerne blev massakreret selv efte at de havde indgået en aftale med lokalbefolkningen.

Hvorom alting er, ejer de nuværende bønder i Sydafrika den samme jord, som deres forfædre har opdyrket i hundredvis af år. Det er deres know-how og hårde arbejde, der gør at hver sydafrikansk farm i gennemsnit brødføder 3000 mennesker.

Det der var ikke rigtig konfiskation uden kompensation
Sydafrikas statssanktionerede tyveri pågår til trods for at man i Zimbabwe så de katastrofale følger af akkurat samme politik. Det ledte til en flugt af kompetente bønder, og så styrtdykkede både indtægterne og fødevareproduktionen, og det ledte til sult og elendighed.

Sydafrika har allerede de første advarsler. Blandt andet er der allerede store vanskeligheder i forsyningssektoren, hvor blandt andet vand er begyndt at være en mangelvare. Det skyldes at lovene kræver man hyrer alene ud fra race frem for at se på, hvem der er bedst til at udføre opgaven.

Når investorer opdager realiteterne omkring farmerne vil investeringerne også stoppe her. Det er en almindeligt effekt af at ejendomsretten ikke bliver respekteret og håndhævet. Nogle farmere vil tage flugten, men der er også farmere, der har sagt at de ikke giver sig frivilligt. I disse dystre tilfælde er frygten, at det leder til regeringsmord på befolkningen. 

Intet af dette gør dog noget større indtryk på de ledende ANC politikere, der synes at styre direkte ind i katastrofen med åbne øjne. Det skyldes måske et manglende internationalt pres mod den sydafrikanske regering, da den etablerede presse har haft en meget dårlig dækning af begivenhederne i Sydafrika. 

Er denne udvikling reelt mørklagt?
I dansk presse var der lidt skriverier omkring februar-marts, og en enkelt artikel i august i Information omhandler den sprængfarlige situation i Sydafrika. Der kan dog komme skred i tingene, da Præsident Trump netop har tweetet, at han har nedsat en gruppe til at undersøge situationen i Sydafrika.

Flere har da også ytret bekymring for udviklingen i Sydafrika, ikke mindst fordi det begynder at ligne et klassisk, kommunistisk folkemord af en udvalgt klasse - specifikt er det en parallel til dengang kulakkerne blev hængt ud i Sovjetunionen og millioner af dem døde og fik deres gårde konfiskeret.

Du kan lære mere her:

Lauren Southern: Farmlands - https://www.youtube.com/watch?v=a_bDc7FfItk 
En dokumentar om farmerne i Sydafrika og de særlige angreb og mord de er ofre for.

Ernst Roets, Suidlanders, på Stefan Molyneuxs filosofishow: https://www.youtube.com/watch?v=raHJ1p_Oc3E 
 

Del Sydafrika eksproprierer uden kompensation