Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse De startede en heksejagt for at få ham ned med nakken – nu forbereder MAGA-drengen kæmpe-sag mod stjerner og presse

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

De startede en heksejagt for at få ham ned med nakken – nu forbereder MAGA-drengen kæmpe-sag mod stjerner og presse

Skrevet af Lennart Kiil

Da episoden med gymnasie-drengene og den indfødte amerikaner kom frem, var #metoo-frontkvinden Alyssa Milano hurtigt ude med en dom.

The red MAGA hat is the new white hood

Tweetede hun som respons med henvisning til drengens røde kasket og den berygtede spidse, hvide Ku Klux Klan-hætte.

Det kom dog ret hurtigt frem at Nick Sandmann, som drengen - eller den unge mand om man vil - hedder, ikke rigtigt havde gjort noget galt.

Ikke desto mindre blev han overdynget med voldstrusler og svinet til på det groveste. Hængt ud og jagtet. Alt dette blev tilskyndet af en række kendisser, herunder altså ikke mindst metoo-forkæmperen Alyssa Milano.

Disse Hollywood-stjerner deltog nådesløst i en heksejagt på en skoledreng. Også lang tid efter det kom frem - og alle nogenlunde normale mennesker kunne se - at han var uskyldig.

Man skulle så tro at disse kendisser ville give en undskyldning, da de nye oplysninger om forløbet kom frem.

Oplysninger som klart viste at drengen intet galt havde gjort - ud over at smile, men det må hvide mænd vist heller ikke rigtigt ifølge nogle af de mere rabiate feminister.

Men nej!

Eksempelvis holdt Alyssa Milano dumstædigt fast i sine angreb.

Som hun skrev i magasinet The Wrap:

"Here's the thing: I was right,"

"Sagen er: Jeg havde ret"

Men det havde hun jo netop ikke.

I stedet for at sige undskyld og erkende sin fejl, så fortsætter hun med sin identitetspolitiske dagsorden:

But I will thank them. I will thank them for lighting a fire underneath the conversation about systemic racism and misogyny in this country and the role President Donald Trump has had in cultivating it and making it acceptable

Så fik hun lige gjort falske anklager og trusler imod en skoldreng til et spørgsmål om misogyni i USA. Flot!

Og de mennesker rundt om som ukritisk er hoppet med på #metoo-bølgen, bør måske spørge sig selv om det nu var så klogt eller om de indgik som skakbrikker i en bestemt identitetspolitisk dagsorden uden selv at have den fjerneste ide om det.

Igen og igen se vi det her online massehysteri i forskellige udgaver. Det bør man ikke bakke op om. Tværtimod skal det udstilles for hvad der er: Noget af det dummeste i mennesket.

Alyssa Milano var dog langt fra alene om angrebene. En lang række kendisser og medier gik med i heksejagten mod drengen uden det fjerneste bevis for at han havde gjort noget galt.

De kastede sig som sultne rovdyr over en dreng fra en gymnasieklasse hvis eneste udåd var at smile - nogle mener hovent - til en indfødt amerikaner som spillede tromme lige op i ansigtet på ham.

De projicerede alle deres fordomme om hvide mænd og alt deres had til denne gruppe over i den sagesløse unge mand som bare stod og ventede på en bus.

Nå, men den unge mands advokater har udsendt krav til en række organisationer, personer og medier om at alt materiale gemmes. Der må ikke slettes noget.

Det tyder på at drengen forbereder et søgsmål i den tunge ende af skalaen. Hans advokat har talt om at der måske kommer hundredevis af personer på listen i søgsmålet.

Historisk bonusinfo: Vidste du i øvrigt at det var Demokraterne som bakkede op om KKK og ikke republikanerne?

Vidste du at Demokraterne faktisk gik efter at få lynchet hvide republikanere som søgte at få stoppet lynchninger af sorte?

Nu lyncher Demokrater og liberals så igen. Ikke så slemt som i gamle dage. Heldigvis. Men de digitale lynchninger kan også få store følger for ofrene.

Organisationer: 
Del De startede en heksejagt for at få ham ned med nakken – nu forbereder MAGA-drengen kæmpe-sag mod stjerner og presse