Gå til hovedindhold

Politiker om uønsket DJØF-mail: "Det minder næsten om afpresning"

Af Lennart

Som tidligere omtalt her på Folkets Avis så har en af Danmarks absolut mest magtfulde interesse-organisation, DJØF, systematisk kontaktet politikere og politiker-aspiranter med at brev hvor man beder politikerne og de eventuelt kommende politikere om at underskrive et såkaldt ligestillingsløfte.

Ligestillingsløftet burde retteligt burde hedde et løfte om at føre feministisk politik for det handler alene om at forbedre kvinders vilkår på de områder hvor DJØF mener at kvinder bliver snydt. Det handler op ingen måder om ligestilling i en generel forstand som også indbefatter de områder hvor mænd er mest udsatte.

Under alle omstændigheder er brevet på kant med ånden i grundloven og i de her GDPR-tider virker det også mærkeligt at man systematisk indsamler mail-adresse på politikere og kandidater uden deres samtykke og sender dem spam uden deres samtykke. Men loven gælder jo nok ikke DJØF'erne. Det er jo noget de laver til os andre dødelige.

"DJØF er helt ude i hampen"

I hvert fald er en række politikere og kandidater blevet mildest talt irriterede over DJØF's forsøg på at forhånds-forpligte dem til at føre en bestemt politik såfremt det ender med at de bliver valgt ind.

Folketingskandidat Simon Simonsen fra Socialdemokratiet udtrykker det sådan her:

DJØF er helt ude i hampen her og den forening bør holde sig for god til at promovere ekstreme feministiske synspunkter. Hvem i dagens Danmark mener vi kun skal fremme vilkår for den ene halvdel af befolkningen?

Det er vildt, at sådanne yderligtgående synspunkter vinder frem. Jeg har jo skrevet om det i min seneste bog (Social Retfærdighed). Og beskriver her hvordan det er et lille yderst aktivt lag af øvre middelklasse skattepengebetalte som gør dette. Jeg argumenterer sagligt og redeligt med input og tal, men reaktionerne har bla. været:

Sexist! Og Mandschauvsnist!

Kønsdebatten slår udlændinge debatten i tonen. I udlændingedebatten skulle jeg finde mig i at blive kaldt racist, men nu er 80% af befolkningen bag vores stramme og realistiske politik. Nu er tiden til at tage opgøret med denne ekstreme feminisme. Den er yderst farlig for drenge, piger, mænd, kvinder, mødre og fædre.

Også Lars Christensen som er Folketingskandidat for Liberal Alliance tager bladet fra munden:

Jeg har modtaget brevet, og jeg vil ikke afgive et “ligestillingsløfte”.

Ligestilling er ikke kønskvotering og tvungne barselsperioder for mænd med mere. Det er nærmere det modsatte.

Jeg finder det endvidere usmageligt at “hvidliste” kandidater udfra en falsk præmis. Jeg kender ikke mange som ikke er tilhængere af ligestilling, men jeg kender mange, som ikke abonnerer på de holdninger, som DJØF tillægger ligestilling.

Jeg kender flere kandidater, på tværs af partiskel, som opfatter DJØFs henvendelse som pression og som både pga indholdet i brevet og pga uenighed afviser at underskrive

Lars Christensen siger direkte til Folkets Avis:

Og så vil jeg iøvrigt tilføje, at jeg ikke er imod ligestilling, men jeg abonnerer ikke på den opfattelse af ligestilling som DJØF afkræver folketingskandidater et løfte om at "kommitte" sig til.

DJØF har ikke definitionsretten og ved at lave denne liste får de det faktisk til at lyde som om, at dem som ikke afgive løftet er imod ligestilling.

Det minder næsten om afpresning

 DJØF laver så lister på baggrund af svar / ikke-svar  på DJØF's hjemmeside sådan at man kan se hvem der er inde i varmen og "godkendt" af DJØF.

Det minder om holdningstyranni.

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.