Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Greta Thunberg påstår at have overnaturlige evner – men nægter at tale om det

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Greta Thunberg påstår at have overnaturlige evner – men nægter at tale om det

Skrevet af Lars Bjørknæs

I dag lægger den 16-årige svensker Greta Thunberg vejen forbi København, for at være hovednavnet i en miljømarch. Derved får Danmark besøg af en miljøforkæmper, som påstår at kunne se CO2 med det blotte øje.

Historien om den 16 årige svenske skoleelever Greta Thunberg er gået verden rundt, siden hun indledte sin såkaldte skolestrejke for miljøet. En strejke hun i en længere periode hver fredag har udført siddende bag et skilt, hvor hun opfordrer politikerne til at gøre noget ved miljøet, før det er for sent. En form for aktivisme der blandt andet har gjort, at hun har talt foran politiske forsamlinger ved miljøtopmøder, ligesom den svenske venstrefløj også har kæmpet for, at hun skulle få taletid i Rigsdagen.

Bag fortællingen om Greta Thunberg gemmer der sig dog også historien om en pige, som har været i behandling for flere psykiske problemer. Således fremgår det af bogen ”Scener ur hjärtat”, skrevet af hendes mor Malena Ernman, at Greta Thunberg allerede som helt lille blev diagnosticeret med både OCD og Asperger syndromet. I forhold til Asperger skulle det ifølge bogen være en sygdom, som også Gretas yngre søster Beata lider af.

Men ifølge Malena Ernman, der før sin datters berømmelse var mest kendt for at være 2009-vinderen af det svenske Melodi Grand Prix, har Greta Thunbergs sygdomme dog medført, at hun skulle have en række evner, som må anses for noget nær overnaturlige.

Tavshed fra både Malena Ernman – og dansk arrangør

Blandt andet fremgår det af bogen, at Greta Thunberg skulle være i stand til at se CO2 med det blotte øje. Ifølge ”Scener ur hjärtat” gør det eksempelvis, at miljøaktivisten kan se CO2-udslip fra skorstene – selv om CO2-partikler ellers ikke udsender kendetegn, der er mulige at se.

Folkets Avis har vi forsøgt at komme i kontakt med Malena Ernman for at få oplyst, hvilken dokumentation hun skulle have for, at Greta Thunberg kan se CO2 med det blotte øje.

Men lige så hurtig den tidligere MGP-sangerinde har været til at fremkomme med sine påstande, lige så svær er hun at få i tale. For en henvendelse til hendes management, som ellers står opført som kontakt på hendes Facebook-side, medførte alene en oplysning om, at PR-folkene ikke havde noget at gøre med Malena Ernman.

I stedet henviste man fra booking-bureauets side til en Gmail-adresse, som folkene bag Greta Thunberg skulle bruge, hvilket dog heller ikke medførte noget svar.

Fra Folkets Avis' side har vi også forsøgt at komme i kontakt med arrangørerne af Folkets Klimamarch, som i morgen byder velkommen til Greta Thunberg i København. Her holder hun nemlig et kort stop, inden at hun rejser videre til Berlin, for her at deltage i et lignende arrangement. Men heller ikke marchens kontaktperson, Jeppe Høstgaard Poulsen, er vendt tilbage på vores henvendelser.

Derfor har han heller ikke ønsket at svare på, hvordan man fra marchens side forholder sig til de psykiske sygdomme, som Greta Thunberg ifølge sin mor lider af. Ligesom Jeppe Høstgaard Poulsen heller ikke har ønsket at svare på, om man ikke misbruger en psykisk syg pige i bestræbelserne på at fremme en bestemt dagsorden.

Personer: 
Emner: 
Del Greta Thunberg påstår at have overnaturlige evner – men nægter at tale om det