Joachim B. Olsen bakker Mette Frederiksen op: Ministre bør kunne hyre 5-10 konsulenter

Mette Frederiksen har fået opbakning fra overraskende kant

Skrevet af Lennart Kiil

En del har kritiseret Mette Frederiksen for at tredoble antallet af personlige konsulenter.

Hun har tre hvor kutymen har været en.

Men på Facebook melder Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance til nogles overraskelse ud, at han faktisk mener Mette Frederiksen er på rette spor.

Faktisk kan ordningen udvides til også at gælde de øvrige ministerier, mener han:

Jeg synes Mette Frederiksen skal have ros for at lave et politisk sekretariat i statsministeriet. Jeg synes faktisk, at hun skulle gå længere og give mulighed for det i alle ministerier. Det har altid undret mig, at ministre ikke må ansætte mere end en person til at hjælpe dem med, at føre deres politiske visioner ud i livet. Forestil dig en virksomhed, hvor en ny administrerende direktør ikke måtte sætte sit eget hold til at føre en ny strategi ud i livet. Nej vel.

En debattør spørger så ind til antallet en minister må ansætte: "Hvor skal grænsen så gå? Skal man bare kunne ansætte sine 20 nærmeste venner når man bliver minister?"

Hvortil Joachim B. Olsen svarer

Jeg synes, at en minister skulle kunne ansætte 5-10 personer. Men man ansætter altså ikke sine venner. Man ansætter folk, som har kompetencer til at føre politiske visioner ud i livet.

Partikollega Henrik Dahl bakker op om Joachim B. Olsens støtte til Mette Frederiksen:

Henrik Dahl deler Joachim B. Olsens indlæg og supplerer med følgende ord:

Jeg er aldeles enig med Joachim.

Noget af det, der - mærkeligt nok - er allermindst plads til i et ministerium, er politikudvikling.

Det er noget, ministre skal presse plads til ind i kalenderen. Under råb og trusler (næsten; jeg overdriver lidt) over for systemet.

Med sit nye, politiske sekretariat vil Mette Frederiksen kunne føre socialdemokratisk politik (og komme til at stå til ansvar for den ved valget).

Det er uendeligt meget bedre end al den sti-afhængighed og alt det embedsværksbras, man ofte kan blive tvunget til at udgive for egentlig politik.

Hverken Henrik Dahl eller Joachim B. Olsen har ministererfaring, men har begge siddet eller sidder i Folketinget.

Deres støtte til Mette Frederiksen kan i hvert fald ikke beskyldes for at være populistisk, da der generelt er stor skepsis omkring at politikerne skal kunne bruge flere penge på konsulenter.