Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Borgerne kommer til at betale dyrt for våbenkapløb mellem politikere og embedsværk

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Borgerne kommer til at betale dyrt for våbenkapløb mellem politikere og embedsværk

I stedet for at "styrke" politikerne kunne man jo stække embedsværket

Skrevet af Lennart Kiil

Mette Frederiksen har tredoblet sit antal af konsulenter - og mange forsvarer hendes beslutning med henvisning til at styrke ministrene overfor embedsværket.

Politikerne vælger ofte den dårligste og dyreste løsning.

Og ikke sjældent den løsning som gavner dem selv på folkets bekostning.

Nu har vi så problemet med at politikerne mener at de står for svagt i forhold til embedsværket.

Der bliver ovenikøbet argumenteret for at dette skulle være et demokratisk problem for de såkaldt "folkevalgte" - et ord politikerne ynder at anvende om sig selv.

Men som borger føler jeg mig nu ikke det mindste overbevist om at skiftende regeringer varetager mine langtsigtede interesser bedre eller mere stabilt end embedsværket.

Så nej, det handler ikke om demokratiet. Det handler om at politikerne ønsker mere politisk magt. Mere magt til sig selv.

Og det handler om at de ønsker flere ben at dele ud af. Igen noget som øger deres magt over andre.

Derfor vil de opruste og have flere "soldater" omkring sig til at tage kampene med og imod embedsværket. Der er tale om et våbenkapløb som borgerne betaler for over skatten.

Djøf kan naturligvis bare læne sig tilbage og grine.

For dette våbenkapløb ansætter djøfere på begge sider.

Hvis det vitterligt blot handlede om et mere balanceret forhold mellem politikere og embedsværk, så kunne man jo stække embedsværket i stedet for at styrke politikerne.

På den måde ville man få tingene balanceret bedre og samtidig spare borgerne for penge i stedet for som nu at bruge endnu flere af folks skattekroner på konsulenter og spin doktorer.

Men som sagt vælgerne politikerne sjældent de løsninger som gavner folket mest - det vælger som regel de løsninger som gavner dem selv mest.

Del Borgerne kommer til at betale dyrt for våbenkapløb mellem politikere og embedsværk