Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Licens-Lars gjorde grotesk politisk korrekt DR-udsendelse udholdelig

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Licens-Lars gjorde grotesk politisk korrekt DR-udsendelse udholdelig

Nogle gange er verden et forunderligt sted

Skrevet af Lennart Kiil

Du kender Danmarks Radio. Du kender måske også Licens-Lars.

Og måske kender du til det mangeårige had-kærlighedsforhold mellem de to parter. Hvis man da kan udtrykke det sådan.

Nå, men til sagen.

Danmarks Radio udsendte en af deres utallige Deadline udsendelser. Denne gange om højreradikale bevægelser i Norden, hovedsageligt Skandinavien - og allermest Norge og Sverige.

Desværre havde man fra Danmarks Radios side ikke gjort sig den umage at invitere eksperter ind med forskellige synspunkter på sagen. Det var, som så ofte, en ensidig omgang.

Lars Andersen var så så flink at uploade udsendelsen på YouTube, hvor han ovenikøbet bidrog med sine egne kommentarer. Og de var et kærkomment korrektiv og supplement til den temmeligt kraftige venstreorienterede slagsside i DR-studiet.

Jeg fik faktisk set Deadline for første gange meget længe. Og det kan DR jo egentligt takke Lars Andersen for. Uden hans modvægt havde det været alt for tåkrummende pinligt at skulle udholde eksperter og værters gensidige rygklapperi.

Når DR nu ikke selv formår at få noget pluralisme og modspil i studiet, så er det rigtigt fint at Lars Andersen gider gennemgå programmet og bringe vinkler, som er tabu eller blinde for DR, på banen.

Men ak, Danmarks Radio fik tilsyneladende YouTube til at pille Lars' video ned. Med hjemmel i noget lovgivning om ophavsret.

Man kan undre sig over hvorfor - specielt da DR har masser af indhold liggende på YouTube, både hvad de selv og andre har lagt op.

Men måske var kritikken kommet Danmarks Radio for øre.

Det havde været rart om de ville svare på den i stedet for at udradere den.

I Danmark er det enormt svært at dokumentere noget uden at risikere at overtræde love om ophavsret. Her tages der slet ikke hensyn til den "demokratiske samtale", men udelukkende til indholdsproducenterne - især de store.

Det ville være godt at få fjernet noget af dem omsiggribende copyright-lovgivning, men desværre tyder alt på at det med kommende EU-forordninger går den stik modsatte vej.

Organisationer: 
Del Licens-Lars gjorde grotesk politisk korrekt DR-udsendelse udholdelig

Medierne skal holde øje med magten. Men gør de det?

Mediemøllen holder øje med medierne. Bliv sponsor og bak op!