Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Er pressen for nem?

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Danmark har brug for en fri medieplatform Bliv sponsor nu

Er pressen for nem?

Jeg stiller kritiske spørgsmål til Jyllands-Posten og Kristeligt Dagblad

Skrevet af Lennart Kiil

Det er meget besynderligt at Jyllands-Posten og Kristeligt Dagblad har Tunbergs tale ved FN på forsiden (i hvert fald den digitale forside på deres hjemmesider) og endda bringer et telegram om Christchurch Call - men aldrig får fortalt at Danmark nu er tilsluttet.

Danmark tilsluttede sig i går i al ubemærkethed det kontroversielle Christchurch Call ved FN's generalforsamling i New York.

Og i går holdt klima-aktivisten Greta Thunberg også en tale. Også i FN.

De fleste danske medier har slet ikke fået omtalt Christchurch Call i forbindelse med generalforsamlingen, og de to som har - JP og KD - de nævner ikke at Danmark tilsluttede sig. Hvilket man da ellers skulle mene var temmelig relevant.

Thunbergs tale derimod har fået masser af plads på forsiderne.

Ærligt talt er det ret bekymrende som den danske presse prioriterer nyhedsstoffet. Det virker som om en 16-årig pige kan få dem til at smide alt hvad de har i hænderne og forbigå en vigtig historie om at Danmark har tilsluttet sig det kontroversielle Christchurch Call.

Hvordan kan det lade sig gøre?

Jeg har prøvet at finde ud af det ved at sende følgende til JP og KD. Ikke at jeg nødvendigvis forventer et svar - men jeg mener i hvert fald at I læsere skal have mulighed for at se de spørgsmål som jeg mener er relevante at stille:

Kære JP / KD

Jeg prøver at skrue en artikel sammen om den besynderlige prioritering af nyheder i den danske presse.

I den forbindelse er mit spørgsmål til jer ganske enkelt: Hvorfor fylder Tunbergs tale i går jeres forside, men I nævner ikke med et ord at Danmark tiltrådte Christchurch Call?

Begge ting skete trods alt i New York i FN-regi.

Det bliver ekstra påfaldende og nærmest komisk da I faktisk bringer et telegram om Christchurch Call, men selv der forsømmer I at oplyse at Danmark er tiltrådt.

Hvad sker der?

Ja, hvad sker der egentligt.

Det virker som om man ikke kan forvente at blive oplyst om selv vigtige nyheder omkring Danmark i den danske presse.

Lad os se om de svarer.

PS. Jeg forsøgte også at ringe til JP, men der var optaget og den søde dame i receptionen fortalte mig at de nok havde travlt med situationen i England. Javel, ja. Men der er faktisk internationale nyheder som direkte vedkommer Danmark som bliver forsømt og forbigået imens.

Del Er pressen for nem?

Medierne skal holde øje med magten. Men gør de det?

Mediemøllen holder øje med medierne. Bliv sponsor og bak op!