Gå til hovedindhold

Huxi Bach gjorde gammel mand til grin – hvorefter han selv begår nøjagtig samme fejl

I mine øjne er DR's Huxi Bach faktisk lidt af en klovn

Danmarks Radio har et program som hedder Ugen plus det løse - det er samfundskritisk satire med Huxi Bach.

Kvaliteten er svingende, og for nylig skulle det så handle om de såkaldte junkmedier.

Her overtog Huxi Bach ganske ukritisk en definition fra dagbladet Politiken.

Huxi havde så fået en ældre herre til at stille op, som fortalte at han læste nyheder som passede ind i hans måde at se verden på.

Det skulle publikum så grine af. Og det gjorde de da også.

Men djævlen er i detaljen som man siger.

For hvad kunne egentligt være mere fordomsfuldt end på forhånd at lukke øjnene for indholdet i en række medier fordi Politiken har defineret dem som affald?

Huxi Bach tror muligvis selv at han er meget sofistikeret og dannet når han udgrænser nogle medier han ikke har noget nærmere kendskab til.

Men det Huxi Bach i virkeligheden gør, det er at lukke øjnene for den del af verden som ikke stemmer overens med hans forestillinger. Og han opfordrer sit publikum til at gøre det samme.

Altså nøjagtigt det samme som han lige har latterliggjort en værgeløs pensionist for.

Så er det vist skåret ud i pap.

Kan du få øje på ironien, Huxi?

Kom med

I mere end et årti har Lennart Kiil leveret sandhed, nuancering og perspektiv med præcision og lidenskab. Som chef og redaktør for Folkets Avis, Danmarks banebrydende borgerjournalistiske medie, har han ufortrødent gået oplysningens ærinde og trodset modstand og økonomiske vanskeligheder.

Invester i ærligt, indsigtsfuldt og originalt indhold, og stå bag en fritænker, der er kendt for kompromisløs research og frygtløs sandhedssøgning.

Bliv abonnent

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.