Hader den socialdemokratiske top "heteromænd"?

Af Lennart, 24. november, 2019

Formand for Socialdemokratiet og Statsminister Mette Frederiksen mener alle slags mænd går til prostituerede.

Partiets socialordfører Camilla Fabricius mener at "mange mænd" ønsker at penetrere prostituerede analt.

Og ligestillingsminister for socialdemokraterne, Mogens Jensen, angriber i Politiken en "heteromand" - tænk hvis man angreb nogen for at være kvinde eller homoseksuel?

Og socialdemokraten får ved samme lejlighed over en bred kam beskrevet heteroseksuelle mænd som voldelige seksualkrænkere.

Det virker som om toppen i det parti er domineret af kvinder og enkelte mænd som har et meget negativt syn på mænd.

Det er jo sådan set også helt i orden. Det skal de da have lov til at have. Men når de lover lovgivning på baggrund af denne antipati imod almindelige heteroseksuelle mænd, se skal vi holde øje med et.

For ligesom det er urimeligt og problematisk hvis et samfunds magthavere er misogyne, så er det også et problem hvis der er misandriske.

Toppen i socialdemokratiet virker i den forbindelse meget fordomsfuld over for mænd. Det virker som om de har en opfattelse af mænd som nogen der over en bred kam udnytter kvinder seksuelt og som render til prostitueret i tide og utide.

Denne fordom bygger imidlertid ikke på empiri. Det er et skævt billede af mænd som i virkeligheden har brede interesser og travlt med at tjene penge til at holde velfærdsstaten kørende.

Mænd arbejder hårdt og har en vigtig rolle i familielivet. Det ville klædde den socialdemokratiske top at sige tak til mænd for denne indsats i stedet for at skose mænd og udstille dem som voldelige sexkunder.

Hader den socialdemokratiske top "heteromænd"?

Jeg ved det ikke. Men man får nemt det indtryk at de ikke bryder sig ret meget om dem.

Identitet

Danmarks magasin om identitetspolitik – #idpol, men også om væren og eksistens, og essens.

På FOLKETS.DK blev der skrevet om identitetspolitik længe før det blev et emne i de øvrige medier. Den tradition gør vi ære med magasinet Identitet – #idpol.

Vidste du...

...at Folkets Avis ikke har betalingsmur

...men lever af faste bidrag fra læserne

Bak op om en åben avis for alle

Støt Folkets Avis her