Primære faneblade
Citathistorie: 
Åben

Gratis

Kina overvåger nu folks følelser: "På den måde kan vi forhindre illegale handlinger"

Samme tankegang ligger bag globale planer for resten af verden

Unsplash

Overvågning. Unsplash
Viden er magt

Ingeniøren har en interessant citathistorie fra Financial Times.

Artiklerne handler om den udvikling som foregår i Kina.

Og her handler det ikke længere bare om at overvåge borgerne. Men også om at "forebygge" forbrydelser. I forstanden at gribe ind inden forbrydelsen sker.

I det her tilfælde vil man bruge den massive videoovervågning, som findes i Kina, til at aflæse ansigtsudtryk på borgerne.

På baggrund af disse "ansigtslæsninger" vil man vurdere borgernes følelser og åbenbart videre vurdere om de er i fare for at blive så utilfredse at de kunne tænkes at ville begå forbrydelser.

Som en af kommunistpartiets repræsentanter udtrykker det:

Videooptagelser og teknologi til at genkende følelser gør det muligt for os hurtigt at identificere mistænkelige kriminelle ved at analysere deres mentale tilstand. På den måde kan vi forhindre illegale handlinger, herunder terrorisme og smugleri.

Ideen med at aflæse ansigtsudtryk har jeg ikke set før i den her forbindelse.

Men ideen om at kunne forebygge forbrydelser ved at forudsige folks adfærd baseret på data er også set i forbindelse med Christchurch Call og Global Internet Forum to Counter Terrorism.

Her er tanken så nærmere at basere forudsigelser på den type data som bruges til at forudsige forbrugeradfærd. Her vil man sandsynligvis samkøre data fra den enkeltes skyggeprofiler i forskellige sammenhænge med andres data og disses sammenhæng med påvist adfærd.

Ultimativt vil begge typer af overvågning, både af ansigtsudtryk og "forbrugeradfærd", nok blive kombineret for at give større forudsigelseskraft.

27/11/2019
Organisationer: 
Christchurch CallGlobal Internet Forum to Counter Terrorism
Emner: 
overvågningfør-forbrydelserpræventive anholdelsertotalitarismepolitik
Typer: 
Citathistorier
Citer med linket her:

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil