Du bestemmer selv om du vil ha' en mand eller kvinde, Mogens – det gør virksomhederne også

Det dur ikke du udskammer virksomheder fordi de vælger andre folk end du forlanger

Skrevet af Lennart Kiil

Du taler ifølge Berlingske om at sætte virksomheder i en offentlig gabestok hvis ikke deres ledelseslag har en bestemt fordeling af køn som du åbenbart fastsætter sammmen med resten af regeringen og jeres støttepartier.

Men det med at ydmyge andre offentligt og sætte navngivne virksomheder i en gabestok blot fordi deres valg ikke flugter med dine egne præferencer - burde du egentligt ikke holde dig for god til det, Mogens?

Vi er jo heldigvis kommet væk fra at folk skal hånes og ydmyges for deres seksuelle præferencer.

Hvorfor skal virksomheder så hånes og ydmyges for at hyre de folk virksomhederne finder bedst egnede i en given situation?

Du skal ikke skamme dig over at være bøsse, Mogens.

Men du vil åbenbart have at virksomheder skal skamme sig over at vælge mænd til bestemte stillinger.

Men når virksomheder vælger mænd, så er det nok som hovedregel fordi en mand i den konkrete situation var bedst egnet i forhold til det virksomheden efterspurgte i en ny medarbejder eller leder.

Hvis en kvinde havde haft bedre kompetencer, så ville virksomheden have valgt kvinden. Naturligvis. Alt andet ville være enormt dumt af ledelsen i virksomheden.

Og hvorfor skulle virksomhedernes ledelser være dummere end for eksempel politikere eller alle mulige andre?

En virksomhed drives på markedet, den er derfor presset til at være både farve- og kønsblind. At vælge den, som er bedst egnet, giver bedst resultater. Hyrer man ikke den bedste, så gør konkurrenten.

En eller anden teori om at virksomheder holder kvinder ude er dybt konspiratorisk, man skulle næsten tro det var en projektion.

Og i øvrigt er virksomheder private og bestemmer selv hvem del vil hyre og have ind i varmen. Ligesom du, kære Mogens, i privaten selv bestemmer hvem du fortrækker at være sammen med.

Ligesom du selv bedst kender din præferencer, så kender virksomheden bedst sine.

Hvis en bestemt virksomhed markedsfører sig på diversitet og prædiker den, men ikke praktiserer den, så er det i orden at pege på hykleriet. Men altså ikke bare fordi en virksomhed vælger anderledes end du ville foretrække.

Virksomhederne ved bedre end hele den socialdemokratiske regering og Helga-netværke hvem som er bedst for dem.

Vi lever i 2019 og ingen skal hånes, ydmyges eller udskammes offentligt for deres valg og præferencer - for både folk og virksomheder kender bedst deres egne behov.

Det burde du jo nok kunne forstå.

På Folkets.dk møder du hverken betalingsmur eller bannerannoncer, faktisk er det ikke et kommercielt projekt - men det betyder ikke at ejeren kan leve af kærlighed og kildevand.

Giv månedligt bidrag eller engangsbeløb til Folkets.dk - så støtter du alle de frie medier på platformen.

Du kan støtte ejer og redaktør gennem formularen eller på Mobilepay 40261872