Primære faneblade
Åben

Gratis

Åbenhjertig DR-journalist: Det er vigtigt at vi som journalister slukker for mikrofonen for dem med det modsatte synspunkt

Foto: Lars Bjørknæs

Foto: Lars Bjørknæs

DR-byen er kendt som lidt af en lukket verden

Iben Maria Zeuthen er radiovært og portrættør på P1.

Og så blogger hun på EkstraBladet

I dag giver hun udtryk for et interessant synspunkt som måske nok er udbredt på Danmarks Radio, men som sjældent fremføres så klart og uhildet:

Lad mig opsummere: Det er vigtigt, at vi som journalister slukker for mikrofonen for dem med det modsatte synspunkt, når det modsatte synspunkt en gang for alle er underkendt. Og det går nogle gange for langsomt.

Hun fortsætter med at give en forklaring på hvorfor andre synspunkter, end journalisternes egne, skal forhindres i at komme frem gennem medierne:

Det gjorde det med klimafornægterne, det gjorde det med vaccinefornægterne, og det gør det med ligestillingsmodstanderne. Ja, det kalder jeg dem, for de forsinker med deres meninger et ligestillet samfund. Alle dem, der - som udenforstående - tror, de ved bedre, når de bliver stillet over for beretninger om uligestillende situationer, undertrykkende adfærd eller patriarkalske strukturer.

Interessant: "de forsinker med deres meninger et ligestillet samfund".

Dels er det tvivlsomt om kritik og indvendinger på længere sigt forsinker "et ligestillet samfund". For ofte går kritikken jo netop på at der ikke er fokus på al form for uligestilling, men hovedsageligt den del som favoriserer mænd.

Men meget mere væsentligt her:

Er det journalistens opgave et brolægge vejen hen mod et bestemt samfund. Er journalistikkens opgave aktivistisk og politisk.

Og skal de politiske mål være afgørende for hvem journalisten vælger at give mulighed for at komme til udtryk i samfundsdebatten?

Det mener Iben Maria Zeuthen åbenbart de politiske mål skal.

De holdninger som ikke flugter med hendes egne, de skal simpelthen ikke have plads.

Vi er Iben Maria Zeuthen stor tak skyldig for så ærligt at blotlægge en tankegang som desværre er meget udbredt i den danske medieverden - ikke mindst på Danmarks Radio hvor hun har sin daglige gang.

 

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

10/09/2020 - 14:29
Personer: 
Iben Maria Zeuthen
Organisationer: 
Danmarks Radio
Emner: 
censurmediebias

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil