Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Åbenhjertig DR-journalist: Det er vigtigt at vi som journalister slukker for mikrofonen for dem med det modsatte synspunkt

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Åbenhjertig DR-journalist: Det er vigtigt at vi som journalister slukker for mikrofonen for dem med det modsatte synspunkt

Skrevet af Lennart Kiil

Iben Maria Zeuthen er radiovært og portrættør på P1.

Og så blogger hun på EkstraBladet

I dag giver hun udtryk for et interessant synspunkt som måske nok er udbredt på Danmarks Radio, men som sjældent fremføres så klart og uhildet:

Lad mig opsummere: Det er vigtigt, at vi som journalister slukker for mikrofonen for dem med det modsatte synspunkt, når det modsatte synspunkt en gang for alle er underkendt. Og det går nogle gange for langsomt.

Hun fortsætter med at give en forklaring på hvorfor andre synspunkter, end journalisternes egne, skal forhindres i at komme frem gennem medierne:

Det gjorde det med klimafornægterne, det gjorde det med vaccinefornægterne, og det gør det med ligestillingsmodstanderne. Ja, det kalder jeg dem, for de forsinker med deres meninger et ligestillet samfund. Alle dem, der - som udenforstående - tror, de ved bedre, når de bliver stillet over for beretninger om uligestillende situationer, undertrykkende adfærd eller patriarkalske strukturer.

Interessant: "de forsinker med deres meninger et ligestillet samfund".

Dels er det tvivlsomt om kritik og indvendinger på længere sigt forsinker "et ligestillet samfund". For ofte går kritikken jo netop på at der ikke er fokus på al form for uligestilling, men hovedsageligt den del som favoriserer mænd.

Men meget mere væsentligt her:

Er det journalistens opgave et brolægge vejen hen mod et bestemt samfund. Er journalistikkens opgave aktivistisk og politisk.

Og skal de politiske mål være afgørende for hvem journalisten vælger at give mulighed for at komme til udtryk i samfundsdebatten?

Det mener Iben Maria Zeuthen åbenbart de politiske mål skal.

De holdninger som ikke flugter med hendes egne, de skal simpelthen ikke have plads.

Vi er Iben Maria Zeuthen stor tak skyldig for så ærligt at blotlægge en tankegang som desværre er meget udbredt i den danske medieverden - ikke mindst på Danmarks Radio hvor hun har sin daglige gang.

 

Organisationer: 
Emner: 
Del Åbenhjertig DR-journalist: Det er vigtigt at vi som journalister slukker for mikrofonen for dem med det modsatte synspunkt

Medierne skal holde øje med magten. Men gør de det?

Mediemøllen holder øje med medierne. Bliv sponsor og bak op!