Gå til hovedindhold

Noget undrer mig, Ida Auken

Af Lennart
Du har travlt med at fortælle om din henvendelse til ledelsen - mens noget andet bliver fortiet, måske?

Det står efterhånden klart at Morten Østergaard har en svaghed for unge kvinder, og at han i den forbindelse har haft mere end svært ved at styre sin brandert.

Når han er blevet fuld, så har han åbenbart ikke evnet at holde fingrene for sig selv. Han har uopfordret rørt ved unge kvinder ved flere lejligheder.

Nu er han så gået af som formand og har meldt sig syg. Er mangel på selvkontrol en sygdom da? Det er et spørgsmål for et andet indlæg. Tilbage til udviklingen i de Radikale.

For nu kommer Ida Auken så frem med en række nye beskyldninger, ikke bare imod Morten, men imod ledelsen i de Radikale. Herunder den nye ledelse under Sofie Carsten Nielsen.

Ida Auken hævder at hun advarede ledelsen, men at den ikke lyttede. Det nægter ledelsen.

Men uanset hvad, så var det åbenbart ikke noget som fik Ida Auken til at forlade partiet.

Men også noget andet kræver en lidt nærmere behandling.

For Ida Auken skriver:

I mailen fortalte jeg, hvordan jeg i juni 2017 fortalte både den nuværende politiske leder, landsformanden og partisekretæren, hvordan Morten Østergaard på Folkemødet 2017 havde stået og befamlet en ung kvinde mod hendes vilje og med stærkt grænseoverskridende adfærd havde forsøgt at få hende til at gå i seng med sig. Dengang bad jeg udtrykkeligt Sofie Carsten Nielsen om at gribe ind over for Morten Østergaard. Svaret til mig fra ledelsen dengang var, at man var begyndt at mandsopdække Morten og lægge ham i seng, når han blev for beruset. Jeg sagde, at det mente jeg ikke var godt nok.

Desværre fortæller Ida Auken ikke om de nærmere omstændigheder. Altså om sin egen rolle her i forhold til selve situationen.

Det gør hun jo ellers gerne i forhold til den angivelige henvendelse til ledelsen.

Og siden hun var rede til at gå til ledelsen, er det vel ikke urimeligt at stille spørgsmålet om hun selv bevidnede Østergaards uacceptable og grænseoverskridende adfærd over for den unge kvinde.

Så det har jeg gjort:

Hej Ida, du skriver:

“I mailen fortalte jeg, hvordan jeg i juni 2017 fortalte både den nuværende politiske leder, landsformanden og partisekretæren, hvordan Morten Østergaard på Folkemødet 2017 havde stået og befamlet en ung kvinde mod hendes vilje og med stærkt grænseoverskridende adfærd havde forsøgt at få hende til at gå i seng med sig.”

Bevidnede du selv denne adfærd fra Mortens Østergaards side?

Jeg synes det spørgsmål er ret væsentligt at få afklaret. Og jeg håber at Ida Auken vil svare på det.

Et andet spørgsmål er hvorvidt at man kan fralægge sig ethvert ansvar ved at henvise til at man har kontaktet ledelsen, men lad os se om vi kan få et svar på det første spørgsmål først.

Kildehenisninger

Ida Auken - Opslag | Facebook

Sofie Carsten Nielsen - Opslag | Facebook

Mit spørgsmål til Ida Auken | Facebook

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.