Gå til hovedindhold

I dag afgør Thorning Trumps skæbne på facebook

Af Lennart
Danmarks tidligere statsminister står i spidsen for råd som afgør Trumps skæbne på sociale medier

Helle Thorning-Schmidt står i spidsen for det “uafhængige tilsynsråd” som på vegne af facebook i dag skal afgøre om Trump får sin konto tilbage på den sociale platform.

Facebook besluttede tidligere i år at udelukke Trump fra at deltage på platformen. Det skete i forbindelse med uroligheder i USA hovedstad.

Facebook og andre sociale medier frygtede ifølge egne udsagn at Trumps tilstedeværelse på sociale medier ville øge sandsynligheden for yderligere optøjer og vold i landet.

Trump udelukket overalt

Både Youtube, Twitter, Facebook og Instagram besluttede at suspendere Donald Trump i forbindelse med stormen på Kongressen i Washington, D.C. den 6. januar i år.

Beslutningen kom alle steder inden for kort tid.

Og beslutningen var i første omgang på ubestemt tid.

Facebook havde imidlertid allerede forinden stormen på Kongressen i USA nedsat et påstået uafhængigt tilsynsråd. Og efterfølgende blev dette råd sat til at se på Trumps sag.

Det råd har som udgangspunkt 90 dage til at undersøge en sag. Og den tid er nu ved at løbe ud.

Det er derfor afgørelsen fra dette råd falder i dag.

Der er ingen, der fortæller tilsynsrådet, hvad vi skal gøre. Vi har også en separat økonomisk platform for det, vi laver. Vi er helt uafhængige af Facebook, og det vil den her afgørelse ikke ændre på overhovedet.

Har Helle Thorning-Schmidt tidligere udtalt til DR.

Så det bliver spændende hvor sagen lander.