Satire og magtkritik siden 2013

Folkets Avis har brug for meget mere opbakning!

Politiken forsøgte at kvase Folkets Avis

Men den magtkritik, den bidende satire og ikke mindst den vedholdende kritik af de gamle medier som kun findes på Folkets Avis, er 100 procent afgørende for Danmarks fremtid og den oplyste og alsidige debat.

Støt her - lige nu

Borgerne har ikke råd til benzin — EU vil sikre flere bestyrelsesposter til rige kvinder

Af Lennart, 22. juni, 2022

Mens borgerne ikke kan få råd til benzin, vil EU sikre at rige kvinder får flere bestyrelsesposter.

EU er ikke noget folkeligt projekt.

EU er et elitært projekt skabt af og til eliten.

Og mens almindelige mennesker har svært ved at få tingene til at hænge sammen økonomisk, så vil EU nu tvinge medlemslandene til at indføre lovgivning om bestyrelser i de store virksomheder for at sikre at flere kvinder får en sådan eftertragtet, men ekstremt sjælden post.

Det er imidlertid sådan at de kvinder som kommer på spil til den slags poster i forvejen tilhører de mest privilegerede mennesker i samfundet. Det er dem som i forvejen er ressourcestærke, har gode økonomiske muligheder og de rette forbindelser.

Og så drejer det sig om et meget lille antal både af poster og kvinder. Et yderst perifært tiltag, som alligevel optaget eliten enormt meget.

Og vi taler virkelig den absolutte elite her.

At EU gennem så mange år så ihærdigt har kæmpet for en så lille gruppe af privilegerede kvinder, mens man ikke tager almindelige menneskers langt mere presserende problemer alvorligt, det siger noget om den "klasseblindhed" som hersker på de bonede gulve.

EU-folkene kan langt bedre identificere sig med privilegerede karrierekvinder end med helt almindelige mennesker - hvad enten vi taler om kvinder eller mænd. Det med at få noget mere magt, det er virkelig et ønske som EU-eliten kan nikke genkendende til.

Det med at mangle penge til mad og benzin? Not so much.

Kort sagt har EU-folk ingen føling med den dagligdag som mange europæere lever under. Derfor vil EU folk hellere arbejde for kvoter til kvinder i bestyrelser i virksomheder i en økonomisk liga som de fleste andre aldrig kommer i nærheden af - ligesom almindelige mennesker aldrig kommer i nærheden af den politiske elite i Bruxelles.

Vidste du...

...at Folkets Avis ikke har betalingsmur

...men lever af faste bidrag fra læserne

Bak op om en åben avis for alle

Støt Folkets Avis her