Gå til hovedindhold

Borgerne har ikke råd til benzin — EU vil sikre flere bestyrelsesposter til rige kvinder

Af Lennart

Mens borgerne ikke kan få råd til benzin, vil EU sikre at rige kvinder får flere bestyrelsesposter.

EU er ikke noget folkeligt projekt.

EU er et elitært projekt skabt af og til eliten.

Og mens almindelige mennesker har svært ved at få tingene til at hænge sammen økonomisk, så vil EU nu tvinge medlemslandene til at indføre lovgivning om bestyrelser i de store virksomheder for at sikre at flere kvinder får en sådan eftertragtet, men ekstremt sjælden post.

Det er imidlertid sådan at de kvinder som kommer på spil til den slags poster i forvejen tilhører de mest privilegerede mennesker i samfundet. Det er dem som i forvejen er ressourcestærke, har gode økonomiske muligheder og de rette forbindelser.

Og så drejer det sig om et meget lille antal både af poster og kvinder. Et yderst perifært tiltag, som alligevel optaget eliten enormt meget.

Og vi taler virkelig den absolutte elite her.

At EU gennem så mange år så ihærdigt har kæmpet for en så lille gruppe af privilegerede kvinder, mens man ikke tager almindelige menneskers langt mere presserende problemer alvorligt, det siger noget om den "klasseblindhed" som hersker på de bonede gulve.

EU-folkene kan langt bedre identificere sig med privilegerede karrierekvinder end med helt almindelige mennesker - hvad enten vi taler om kvinder eller mænd. Det med at få noget mere magt, det er virkelig et ønske som EU-eliten kan nikke genkendende til.

Det med at mangle penge til mad og benzin? Not so much.

Kort sagt har EU-folk ingen føling med den dagligdag som mange europæere lever under. Derfor vil EU folk hellere arbejde for kvoter til kvinder i bestyrelser i virksomheder i en økonomisk liga som de fleste andre aldrig kommer i nærheden af - ligesom almindelige mennesker aldrig kommer i nærheden af den politiske elite i Bruxelles.

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.