Gå til hovedindhold

DR lovede drama - men jeg fik noget helt andet

Af Lennart
Media
Image
Click bait fra DR, screenshot.
licens

Screenshot

Se lige på screenshot ovenfor. Kan du få øje på click bait elementerne?

Ellers har jeg gjort det tydeligt for alle.

Men hvorfor er der egentligt click bait på Danmarks Radio?

Bliver vi ikke fortalt at click bait er noget som skabes fordi medierne er desperate efter at vise deres annoncer? Og at det netop derfor er vigtigt med et alternativ som er finansieret på en anden måde end de private aktører i branchen?

Der er jo ikke annoncer på DR, men alligevel virker det som om man benytter de samme desperate metoder til at hente kliks som alle andre.

Tag nu det her eksempel hvor DR i overskriften virkelig lover noget dramatik:

Rasende kandidat til Vanopslagh i ophedet debat om unges trivsel: 'Jeg synes faktisk ikke, det er okay'

Du kan roligt regne med at en overskrift som indledes med 'Rasende' er click bait. Og ja, jeg har heller ikke altid selv holdt mig for god til at bruge dette platte virkemiddel.

Problemet i det her tilfælde fra DR er bare lidt at klikker man ind, og det bliver man jo nødt til for at finde ud af hvad 'det' i overskriften dækker over, så lyder den kandidat som DR omtaler faktisk ikke rasende.

Ligesom debatten heller ikke er specielt ophedet.

Faktisk taler de to stille og roligt sammen.

Så man bliver simpelthen lokket ind på DR.dk under falske forudsætninger. Men bliver stillet noget drama i udsigt, og så er det bare to politikere som taler stille og roligt sammen.

Man kan godt blive træt af mediernes tilbøjelighed til hele tiden at ville skabe et drama som ikke er der. For at tiltrække kliks på et tyndt grundlag.

Burde særligt DR ikke holde sig for god til den slags?

DR forsøger desværre igen og igen at starte shitstorme, men det er som regel en storm i et glas vand.

Organisationer
Emner
Sektion
Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.