Gå til hovedindhold

Åbent brev til 'organet for den højeste oplysning'

Af Lennart
Media
Image
DALL E. Efter prompt af Lennart Kiil
licens
DALL - E. Prompt af Lennart Kiil

Så er den gal igen med jer, Politiken.

I udgav en opdigtet historie om en frisør som I skrev var bøsse, men det var han vist nok ikke. Han havde heller ikke gjort det, som der stod i jeres indlæg at han havde gjort.

Da sandheden kom frem, undskyldte i.

For få år siden dømte i mit medie, Folkets Avis, ude som et "junkmedie" - altså et affaldsmedie. Det eneste "bevis" i fremlagde for jeres kategoriske fordømmelse, var en henvisning fra jeres side til et enkelt indlæg på Folkets Avis.

Ud af tusindvis at indlæg konkluderede I altså på baggrund af en enkelt artikel på Folkets Avis at hele mediet var affald.

Den artikel som i brugte som argument for at Folkets Avis skulle klassificeres som "junkmedie", indeholdt i øvrigt hverken opdigtede elementer eller ukorrekte oplysninger.

I modsætning til jeres egne mere reelle vildskud.

Ud fra jeres egen logik om at et medie kan klassificeres som junk hvis det laver enkelte svipsere, så skulle I jo i den grad selv have stemplet "junkmedie".

I stedet lyder jeres opstyltede selvopfattelse, som den udtrykkes på jeres hjemmeside: Organet for den højeste oplysning

Men I fejler jo gang på gang.

Det er langt ude at I kan komme afsted med at ødelægge små konkurrenter ved at kalde dem junkmedier, mens I selv laver den ene fejl efter den anden uden at det får den mindste betydning for jeres virke.

Ikke engang jeres latterligt selvovervurderende motto som "det højeste organ" har I justeret på.

Sektion

Kom med

I mere end et årti har Lennart Kiil leveret sandhed, nuancering og perspektiv med præcision og lidenskab. Som chef og redaktør for Folkets Avis, Danmarks banebrydende borgerjournalistiske medie, har han ufortrødent gået oplysningens ærinde og trodset modstand og økonomiske vanskeligheder.

Invester i ærligt, indsigtsfuldt og originalt indhold, og stå bag en fritænker, der er kendt for kompromisløs research og frygtløs sandhedssøgning.

Bliv abonnent

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.