LEDER: Dagpengereform - bureaukratismen har sejret igen

Skrevet af Lennart Kiil

Dagpengereformen er bureaukratisme når det er værst:

Man bruger en masse tid på forarbejdet. Det holder en flok DFØJ'ere beskæftiget i månedsvis, hvis ikke år.

Undervejs gør man et system, som i forvejen er fuldstændigt uoverskueligt - selv for fagfolk, endnu mere kompliceret med masser af nye undtagelser, satser og reguleringer.

Og så slutter det af med, at det hele ikke har nogen synderlig effekt og i bedste fald skaffer måske et par tusinde ekstra i arbejde. Og mon ikke det er de DJØF'ere, der skal administre systemet?

Når man endelig har chancen for at tilpasse et alt for kompliceret område, så gør man det i stedet endnu mere kompliceret og uforståeligt!

Det er ikke underligt, hvis mange efterhånden er af den opfattelse, at systemet ikke først og fremmest er til for borgernes skyld, men at det forholder sig omvendt.

Dagpengereglerne vejer i dag 70 kilo. 70 kilo tætskrevne A4-ark. Det er jo vanvid. Det kan enhver ser. Og nu læsser man mere på i stedet for at slanke eller starte på en frisk.

Den bureaukratiske gæld, det her land efterhånden slæber rundt på, er så stor og tung, at resterne af frihed og initiativ næsten ikke længere kan anes under den.

Del LEDER: Dagpengereform - bureaukratismen har sejret igen