Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Borgmestre til fest på din regning: 251 flasker vin til 43 deltagere – kuvertpriser på 3.000 kroner!

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Borgmestre til fest på din regning: 251 flasker vin til 43 deltagere – kuvertpriser på 3.000 kroner!

Skrevet af Lars Bjørknæs

Skatteyderne fik blandt andet også lov til at betale for dyre gaver til de mange deltagende politikere.

"Bestyrelsen er Vestforbrændings besluttende myndighed. Medlemmer til Vestforbrændings bestyrelse bliver valgt af den enkelte ejerkommune efter hvert kommunalvalg. Bestyrelsen vælger formand og næstformand. Normalt bliver der afholdt fire bestyrelsesmøder om året."

På blandt andet denne måde beskriver Vestforbrændingen på sin hjemmeside måden, hvor på ejerkommunerne vælger sine repræsentanter til selskabets bestyrelse.

Aktuelt består den af et medlem fra hver af de 19 kommuner, ligesom der er reserveret plads til en medarbejderrepræsentant. Det er årsagen til at en række borgmestre kan findes i bestyrelseslokalet, ligesom formandsposten tilhører den socialdemokratiske førstemand i Furesø Kommune, Ole Bondo Christensen.

Men med en plads i bestyrelsen følger også retten til at deltage i de såkaldte bestyrelsesfester, som hvert år afholdes med ledsager. Desuden viser aktindsigter opnået af Folkets Avis, at festerne har deltagelse af ledende medarbejdere med bedre halvdele.

6 flasker vin i gennemsnit per deltager

Ifølge de fremsendte bilag, var 2013-udgaven en af de meget festlige af slagsen, hvor det formentligt var de færreste, der gik sulte eller tørstige hjem. Det kan blandt andet ses ved, at der i alt blev indkøbt 251 flasker vin.

Da gæstelisten viser 43 deltagere ved bestyrelsesfesten i januar 2013, svarer det til et gennemsnitligt forbrug på 6 flasker per deltager.

I alt blev der indkøbt vin til omkrig 20.000 kroner, hvilket var i størrelsesordenen 5.000 kroner under, hvad skatteyderne måtte betale til forskellige former for bespisning.

Samtidig spillede det ind på den samlede pris, at det var nødvendigt at hyre en lang række tjenere, for at bestyrelsesfestens deltagere kunne få den bedst mulig service.

Det medførte en regning på 15.236,62 kroner, mens der blev brugt cirka 10.000 kroner på både blomsterdekorationer og bistand fra et festudlejningsfirma.

Fremtrædende borgmestre med vedhæng på gæstelisten

Sammenlagt stod festlighederne skatteyderne i 128.227,45 kroner, hvilket gav luft i budgettet til at hyre et sækkepibeshow til 7.000 kroner, ligesom gæsterne også kunne folde sig ud til et danseband, der var hyret ind for 17.000 kroner.

Samtidig kunne gæsterne tage gaver med sig hjem, da Vestforbrændingens medarbejdere forud for festen havde været i Matas. Her havde de indkøbt 30 gaveæsker af parfumen Marc Jacobs Daisy, hvilket i sig selv stod i 13.950 kroner.

Blandt gæsterne var en lang række kommunalpolitikere, anført af borgmestre som John Engelhardt (Glostrup), Ole Bjørstorp (Ishøj) og Helge Friis (Halsnæs), ligesom bestyrelsesformanden Ole Bondo Christensen (Furesø) også var til stede under bestyrelsesfesten.

Som afslutning på den festlige aften, hvor den gennemsnitlig kuvertpris stod i 2.982,03 kroner, blev deltagerne sendt hjem i taxaer for 5.874 kroner – hvilket også blev betalt af skatteyderne

Organisationer: 
Emner: 
Del Borgmestre til fest på din regning: 251 flasker vin til 43 deltagere – kuvertpriser på 3.000 kroner!