Gå til hovedindhold

Ny "etik-chef" skulle arbejde med "dilemmaer" i DR – hun blev hentet internt og ansat uden jobopslag!

Af Lennart
Kildemedier

Hvis du har på fornemmelsen at eliten er en slags lukket klub hvor de rette kontakter er adgangskort frem for evner og kunnen, så tager du næppe helt fejl.

At der er masser en nepotisme, vennetjenester og indspisthed i den danske medieverden generelt og i Danmarks Radio i særdeleshed overrasker næppe mange.

Men den her tager alligevel prisen.

Det er nok engang gravermediet journalista.dk, som kan afsløre graverende tilstande i Danmarks største medieorganisation.

Danmarks Radio vil højne etikken i den store organisation. Så man opretter en til lejligheden opfundet chefstilling for etik. DR fik en etikchef. OG hvad er det første man gør?

Man finder hende internt i den korrumperede og indspiste organisation og slår ikke jobbet op så andre kan ansøge, som Journalista.dk afslører. Virkelig etisk.

Og så er man da også helt sikker på ikke at få løst det problem som angiveligt er baggrunden for den nye chefstillings oprettelse.

Men her er der noget, man skal forstå.

Ord er bare ord. Og DR tager ikke ordene specielt alvorligt i den her sammenhæng.

Udadtil kan man sige: "Se, vi har en etikchef. Vi tager skam etik alvorligt her."

Og så har man samtidig fået skabt en ekstra chefstilling, som man kan give til en af vennerne.

Og hun får så næsten en million om året for den tjans.

Det her er skoleeksempel på at man skal se på hvordan folk og organisationer handler og ikke bare hvad de betegner sig selv som eller bruger af fine ord.

Mediemøllen

Kritik af medier og den medieskabte "virkelighed" og tendensen til at medier ukritisk hopper på en dagsorden