"Batman og hans lille hjælper" – KVINFO-chef hånede LA-top da partiet kæmpede for overlevelse

Skrevet af Lennart Kiil

Dengang hånede Kvinfo Liberal Alliance. I dag forsøger Kvinfo at vinde partiets gunst.

Det er måske ikke så overraskende, for Kvinfo der gennem et halvt århundrede har haft mere eller mindre uhindret adgang til skatteborgernes lommer, kan nu pludselig ikke længere vide sig sikre på alle de midler, der tidligere flød i så rigelige strømme.

Inden Liberal Alliance var blevet et parti med indflydelse af betydning, var Kvinfo dog ikke så slesk i sin omgang med partiet og dets ledelse.

I sensommeren 2011 anmeldte daværende Kvinfo-chef Elisabeth Møller Jensen partiet sammen med Folketingets øvrige.

Som det eneste parti i rækken gav hun Liberal Alliance nul ud af seks stjerner. 0 ud af 6. Sådan! Så var det ligesom gjort klart hvad Kvinfo mente om det dengang relativt nye parti der havde kæmpet hårdt for overlevelse.

Sådan så en del af Kvinfos anmeldelse i 2011 af LA ud

I anmeldelsen omtales Anders Samuelsen og Simon Emil Ammitzbøll længere nede endnu mere nedladende som "Batman og hans lille hjælper". Møller Jensen forsøger også at så tvivl ved de to LA-lederes rationalitet gennem mærkerlige formuleringer som denne:

"I programmet forsøger de slet ikke at sælge sig som politikere med en vision for samfundet, men som tryllekunstnere og magikere, der har løst alkymiens gåde."

Denne form for respektløse og undergravende beskrivelse står i skærende kontrast til Elisabeth Møller Jensens omtale af makkerparret i det Radikale Venstre Margrethe Vestager og Morten Østergaard om hvem hun blandt andet skriver:

"Margrethe Vestager som partileder [er] en eksemplarisk rollemodel for alle med et ledergen. Hun er så meget sig selv, at hun end ikke behøver uniform. Jeg mener, hvem andre end Margrethe Vestager udstråler den ultimative autoritet iført en blød, mørkegrøn strikkjole? Samspillet med Morten Østergård er forbilledligt, og sammen viser de et ligestillet parti i praksis."

Også de øvrige partiers ledere omtales nogenlunde respektfuldt og intet andet parti end Liberal Alliance udsættes for hånen at få nul stjerner ud af seks. Ingen tvivl om at Kvinfo og Kvinfos chef havde et horn i siden på Liberal Alliance.

Liberal Alliance kæmpede hårdt i den periode, og få dage efter den hånlige omtale på Kvinfos webmagasin fik partiet faktisk et godt valg - og siden er det gået frem. I hvert fald indtil for nylig.

Så i dag er rollerne ikke helt byttet om, for Kvinfo sidder samlet set stadig ganske komfortabelt i sadlen, men er dog alligevel mere presset end længe, hvorimod Liberal Alliance i mellemtiden har bevæget sig ind i magtens centrum.

Og det er netop Liberal Alliance der har spillet ud med at flytte en del af Kvinfos aktiviteter til det kongelige bibliotek. Inger Støjberg fra Venstre fulgte trop og meldte ud at Kvinfo ikke skulle vide sig for sikre på midler fra hendes ressort heller.

Liberal Alliance har dog været særdeles saglig i sin kritik af Kvinfo, i modsætning til den behandling partiet fik af Kvinfo da det var lille og uden politisk magt.

Dengang gjorde Kvinfo-chefen nar ad Liberal Alliances økonomiske politik. I dag trygler Kvinfo så Liberal Alliance om penge.

Den der ler sidst ler bedst, siger man. Men det sidste er endnu næppe sagt i denne sag.

At Kvinfo altid har været dybt politiserende og partisk kan der derimod næppe herske megen tvivl om.

På Folkets.dk møder du hverken betalingsmur eller bannerannoncer, faktisk er det ikke et kommercielt projekt - men det betyder ikke at ejeren kan leve af kærlighed og kildevand.

Giv månedligt bidrag eller engangsbeløb til Folkets.dk - så støtter du alle de frie medier på platformen.

Du kan støtte ejer og redaktør gennem formularen eller på Mobilepay 40261872