Gå til hovedindhold

"Femi-fascismen er over os"

"Femi-fascismen er over os"

Jo, jo. Sikke en overskrift.

Men hvad mener jeg så med det?

Jeg kunne definere femi-fascisme:

  1. Dels som en systematisk bestræbelse på at give feminismen definitionmagten i samfundet - særligt inden for områder som arbejdsmarked, køn, familie, uddannelse, kultur og opdragelse. Og holde andre synspunkter ude.
  2. Og dels som konsekvenserne af denne bestræbelse. Og konsekvensen for dem som forsøger at gå i rette med bestræbelsen eller supplere den med andre forklaringsmodeller end feministerne selv ynder at fremkomme med.

Hvis jeg tænker lidt over det, kan jeg sikkert gøre definitionen skarpere og mere præcis, men det vil jeg sådan set gerne give andre muligheden for at hjælpe med ved at starte en debat her og nu.

Jeg vil også gerne underbygge min definition med en håndfuld eksempler:

Femi-fascisme er når et politisk parti som Enhedslisten forbyder mænd at komme på talerstolen og ytre sig - alene fordi de er mænd. Det betyder at mænd mister indflydelse på partiets politik og i samfundet. Det kan måske virke marginalt med et parti som Enhedslisten men tendensen er set andre stedet også.

Femi-fascisme er når Kvinfo år ud og år ind får massiv statsstøtte til en ensidig negativ fremstilling af mænd. Og en monopolisering af offerrollen på kvinders vegne. Eksemplet viser dels at staten og lignende organer kan spille en rolle for femi-fascismens fremtog og dels det forvrængede billede som så tegnes af mænd som konsekvens.

Femi-fascisme er når Google fyrer en mand for at pege på biologi som del-forklaring på få kvinder i IT. Det er ikke kun i staten eller andre offentlige steder, man kan finde femi-fascisme. Det kan man også i større virksomheder hvor HR og diversitets-folk lukker munden på og fyrer mennesker som mener at feministiske forklaringer ikke er hele historien

Femi-fascisme er når "kunstnere" på skatteborgernes regning agiterer for en fremtid som er rent kvindelig. Som nu tilfældet er i en stor skatteyderbetalt begivenhed som forløber i Aarhus i denne tid. Hvor skørt dette end kan virke på almindelige mennesker, så viser det noget om de ambitioner visse dele af de feministiske miljøer har for menneskeheden.

Jeg mener at femi-fascismen er ved at udvikle sig til noget af et problem for vesten.

Og jeg mener at vi i tale og skrift skal modgå den i stedet for at lade os kue.

Hvad mener DU?

Kom med

I mere end et årti har Lennart Kiil leveret sandhed, nuancering og perspektiv med præcision og lidenskab. Som chef og redaktør for Folkets Avis, Danmarks banebrydende borgerjournalistiske medie, har han ufortrødent gået oplysningens ærinde og trodset modstand og økonomiske vanskeligheder.

Invester i ærligt, indsigtsfuldt og originalt indhold, og stå bag en fritænker, der er kendt for kompromisløs research og frygtløs sandhedssøgning.

Bliv abonnent

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.