Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse FOA fejer misbrug af ældre ind under gulvtæppet – du skulle fandme skamme dig, Dennis Kristensen

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

FOA fejer misbrug af ældre ind under gulvtæppet – du skulle fandme skamme dig, Dennis Kristensen

Skrevet af Lennart Kiil

Lad mig gøre en ting klart fra start: Langt, langt hovedparten af plejepersonale i Danmark gør et rigtigt godt stykke arbejde.

Når det så er sagt, skal vi også forholde os til den realitet, at der desværre forekommer eksempler på misbrug.

Allerede for nogle år siden forudså jeg, at der var brodne kar i plejernes rækker.

Og hvorfor skulle lige netop denne faggruppe da også være fri for brodne kar, som jo bekendt findes alle vegne.

Jeg forudsagde også, at problemet med misbrug af svækkede ældre ville blive mere omfattede, fordi gruppen af ældre her i landet bliver meget større.

Jeg havde ret.

Selvom det heldigvis stadig er undtagelsen og ikke reglen med misbrug, skal vi gøre hvad vi kan få at få afsløret de tilfælde hvor det sker. Så vi kan få det stoppet så ofte som muligt.

Men det mener FOA åbenbart ikke.

Fagforeningen med den lidet sympatiske Dennis Kristensen i front har angrebet en familie, som intet forkert har gjort.

Formand Dennis Kristensen har endda ifølge familien anklaget den for at lave videooptagelse, når den kun har lavet lydoptagelser. Men det er jo heller ikke første gang, at den gode Dennis har haft et lidt løst forhold til fakta.

FOA vil forhindre familier i at lave optagelser - også i tilfælde hvor pårørende har en klar fornemmelse af at der foregår noget forkert.

Og forsøger familierne selv at hjælpe deres ældre pårørende, ja så risikerer familierne ganske enkelt at FOA anmelder familierne til politiet.

Det er jo det rene vanvid og et klokkeklart eksempel på hvordan systemet rotter sig sammen imod borgeren. For lavt, FOA. Sølle!

I USA har forældre længe lavet optagelser af babysittere. Selvfølgelig sker der heldigvis ikke noget forkert i langt, langt hovedparten af tilfældene. Men optagelser viser også, at der af og til sker noget. Og så er det med at få misbruget stoppe med det samme.

Optagelser har på den måde forhindre mange, mange misbrugssager, fordi en babysitter som er taget i misbrug med bevismateriale på lyd eller video jo selvfølgelig fyres og andre vil ikke ansætte personen til den form for arbejde, når det kommer frem.

Det er kun godt og rigtigt. Men den fredelige forsvarsmekanisme for familier vil FOA altså forhindre at danskerne benytter for at hjælpe deres ældre imod misbrug.

De ældre selv er ofte alt for svækkede til at kunne klage eller gøre noget ved en plejer som misbruger. Og i øvrigt kan den ældre jo være angst for konsekvenserne. For den ældre er jo i kløerne på det system som den ældre da overvejer at gøre klage imod.

Og nu ser vi jo netop FOA modarbejde en familie som har en klokkeklar sag. Det er ikke just opmuntrende for andre som oplever misbrug.

Igen, skam jer dog FOA. Skam dig, Dennis Kristensen.


En læser af Folkets Avis har gjort mig opmærksom på at misbrug også kan gå den anden vej. Uden tvivl. Det har jeg aldrig været i tvivl om. Og det skal naturligvis også tages alvorligt.

Her har fagforeningerne så en reel opgave - at hjælpe deres medlemmer. I stedet for at gøre livet surt for de gamle og disses pårørende ved at politianmelde dem.

Det er skammeligt hvad Dennis Kristensen har gang i.

Og det er skammeligt at ingen tør sige ham imod og give ham ren besked.

Det tør Folkets Avis godt:

Skam dig, Dennis! Skam jer, FOA!

Organisationer: 
Emner: 
Del FOA fejer misbrug af ældre ind under gulvtæppet – du skulle fandme skamme dig, Dennis Kristensen