Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

318

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Direktør for kommunal lufthavn indgik store aftaler – med sine egne firmaer!

Pixabay
Pixabay

Antal

En basal grundregel indenfor det offentlige er, at embedsmænd ikke må indgå aftaler, som de selv har interesser i. Men sådan ser de åbenbart ikke på det i Esbjerg Kommune, hvor chefen for den lokale kommunale lufthavn kunne fortsætte i sit job, selv om hun reelt havde indgået aftaler med sig selv.

- Vores vision er at blive Nordens offshore-lufthavn nr. 1. Ikke den største men kundernes foretrukne. Her er intet vokseværk - vi bruger kræfterne på at yde en fremragende service i et godt miljø, hvor sikkerheden og de tekniske standarter [sic] er skyhøje.

Sådan præsenterer den kommunale Esbjerg Lufthavn sig på sin hjemmeside, hvor den samtidig slår fast, at den følger den klassiske talemåde om hellere at være lille og vågen end stor og doven. Hvilket blandt andet sker ved, at vestjyderne har fokus på at skaffe såvel store som små flyselskaber til at flyve fra den lille lufthavn.

Siden 2013 har Anette Bendixen via stillingen som lufthavschef stået i spidsen for de bestræbelser, men bag kulisserne har der udspillet en større magtkamp. Det i forbindelse med, at Anette Bendixen har haft personlige økonomiske interesser i en række aftaler, som er blevet indgået af lufthavnen, mens hun var har været dens daglige leder.

Det fremgår af aktindsigter, som Folkets.dk har opnået hos både Esbjerg Kommune og Esbjerg Lufthavn.

 

Lufthavnschef indgik en række aftaler med sig selv

Ifølge de fremsendte bilag, var det langt fra tilstrækkeligt til en afskedigele, at Anette Bendixen indgik indtil flere aftaler på vegne af Esbjerg Lufthavn og firmaer, hvor hun havde personlige økonomiske interesser.

Det drejer sig eksempelvis om en aftale, som lufthavnschefen indgik tilbage i 2013 med et personligt drevet firma, Avision + Management v/Anette Bendixen. En aftale til en værdi af 50.000 kroner, hvilket ifølge fakturaen omhandlede såkaldt ”Security Awareness”.

Blandt de andre aftaler Anette Bendixen under sin tid som lufthavnschef indgik med firmaer, hvor hun havde personlige interesser, har eksempelvis også været én, hun indgik med Avsec Consulting ApS. Selv om Anette Bendixen er blandt selskabets stiftere, indgik hun alligevel en aftale med det på vegne af Esbjerg Lufthavn foråret 2016, hvilket kostede skatteyderne 27.500 kroner i forbindelse med ”uddannelse af screenere”.

Da aftaleindgåelserne blev opdaget af Esbjerg Kommune, medførte det dog ikke, Esbjerg Kommune fyrede Anette Bendixen. I stedet nøjedes en af kommunens direktører, Hans Kjær, med at give hende en tjenestlig påtale.

Del

Del eller citer ved at kopiere linket her

Udgivet: 

15/01/2018 - 08:05

Seneste ændring: 

13/02/2019 - 14:22

Typer: 

Artikler

Emner: 

politik

Personer: 

Anette Bendixen

Organisationer: 

Esbjerg Kommune

Serier: 

Den herskende klasse

Del eller citer med linket her

MediaCreeper